Beni Affet dizisi o ülkede reyting rekorları kırıyor!

Beni Affet dizisi o ülkede reyting rekorları kırıyor!
2011 yılında yayın hayatına başlayan, Star TV ekranlarında en son 1458. bölümüyle ekranlara gelen Beni Affet dizisi Fas'ta izlenme rekorları kırıyor!

2011 yılından itibaren Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan, en son 1458. bölümüyle ekranlara gelen Beni Affet dizisi sadece Türkiye’de değil Fas’ta da adından söz ettirmeyi başarıyor.

Fas’ta yerel televizyon kanallarının izlenme oranlarını takip eden Maroc Metri isimli kuruluş, kanalların Kasım ayı sonuçlarını açıkladı. Hükümete bağlı Kanal 2 televizyonunda yayınlanan “Beni Affet” yayınlandığı kanalın Kasım ayında en çok izlenen programı oldu.

Kanalda “Beni Affet” dışında iki Türk yapımı dizi daha yayınlanıyor. Maros Metri’den yapılan açıklamaya göre, “Beni Affet” 8 milyondan fazla kişi tarafından izlenirken, “Kara Sevda” 7 milyon, “Kuzey Güney” dizisi ise yaklaşık 5 milyon kişi tarafından izlenildiği belirtildi.

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLEN TÜRK DİZİLERİ

2010-2012 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan, dönemin popüler dizisi ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ listenin bir numarasında. Başarılı dizi tam 149 ülkede hala yayınlanmakta. İkinci sırada 142 ülke ile ATV’nin fenomen dizisi ‘Kara Para Aşk, üçüncü sırada Türkiye’de beklenen ilgiyi görmemiş sadece bir sezon yayınlanan 111 ülkeye satılan ‘20’ dakika’ dizisi yer alıyor. Dördüncü sırada 104 ülkeye satışı yapılan ‘Sıla’ dizisi, beşinci sırada 100 ülkeye satışı yapılmış ‘Ezel’ dizisi yer aldı.

Sonraki beşli ise şu dizilerden oluşmakta; 89 ülkeye satışı yapılan ‘Unutulmaz’ dizisi altıncı, 88 ülkeye satışı yapılan Star TV ekranlarında yayınlanmış reyting rekorları kıran dizi ‘‘Muhteşem Yüzyıl’ yedinci, 88 ülkeye satışı yapılmış ‘Gönülçelen’ dizisi sekizinci, 83 ülkeye satışı yapılmış ‘Asla Vazgeçmem’ dokuzuncu, ‘Gümüş’ ve ‘Kayıp’ 80 ülkeye satılarak onuncu sırada yer aldılar.

Bilindiği üzere; Gümüş dizisi yurtdışına ilk satılan Türk dizileri arasında yer almaktadır. Kayıp dizisi ise Türkiye’de beklenen reyting oranlarına ulaşamadığı için ilk sezonun ardından yayından kaldırılmıştı.

HANGİ KANAL KAÇ DİZİ YURTDIŞINA SATTI?

Yukarıda verdiğimiz listeye göre en çok yurtdışına dizi ihraç eden kanal 4 dizi ile ATV olurken, Kanal D ve Show TV üç dizi, Star TV ise iki dizi ihraç etti.

03-12-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar