Bergüzar Korel’e Sosyal Medya Hesabı Soruşturması

Bergüzar Korel’e Sosyal Medya Hesabı Soruşturması
Ünlü oyuncu Bergüzar Korel kendisine ait olmayan ancak kendi adına açılan hesap sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar sebebiyle ifadeye çağrıldı.

Türk dizi ve sinema dünyasının güzel ve başarılı oyuncusu Bergüzar Korel’in başı bu günlerde kendisine ait olmayan ancak kendi adına başkaları tarafından açılmış twitter hesabı sebebiyle dertte. Ünlü oyuncunun açmadığı ve kullanmadığı twitter hesabından yapılan paylaşımlar sebebiyle açılan soruşturma ünlü oyuncunun soruşturma konusu olmasına sebep oldu. İddialara göre başkaları tarafından açılan ve kullanılan Bergüzar Korel adına açılmış hesaptan bazı paylaşımlarda bulunuldu. Hesaptan yapılan paylaşımlarda ise halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlaması suçları işlendi ve bu sebeple de soruşturma başlatıldı.

Bergüzar Korel Adına Açılmış Sahte Hesaptan Suç İşlendi

Ünlü ve güzel oyuncu Bergüzar Korel adını ve fotoğrafını kullanarak twitter’da hesap açanlar ünlü oyuncunun başını derde soktu. Açtıkları hesaptan halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçları işleyen şahısların bu paylaşımları ne yazık ki hesabın Bergüzar Korel adına oldu gerekçesiyle ünlü ismi soruşturma konusu yaptı. Bergüzar Korel adını ve resmini kullanan şahıslar ünlü isim adına twitter’dan hesap açtılar ve bu hesap üzerinden paylaşımlar yaptılar. Ünlü ismin haberinin dahi olmadı bu hesaplardan yapılan bazı paylaşımlar ise soruşturma konusu oldu. Tam da burada ünlü isim kendisine ait olmayan, kendisinin açmadığı ancak kendi adına başkaları tarafından açılan hesaplar sebebiyle soruşturmaya tabi tutuldu. Ünlü isim herhangi bir twitter hesabı olmadığını sadece İnstagram hesabı olduğunu açıklarken kendi adına hesap açanlardan önce twitter’a şikayette bulundu. Buradan sonuç alamayınca da ünlü ismin avukatı savcılığa şikayette bulundu.

Savcılığa Şikayette Bulunuldu!

Ünlü isim Bergüzar Korel adına açılan sahte hesaplar sebebiyle ünlü ismin avukatı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde ünlü ismin tanınırlı sebebiyle adının ve fotoğrafının bilgisi dışında kullanıldığı ifade edildi. Hesabı açanlar tarafından suç teşkil eden paylaşımlar yapıldığı belirtilerek ünlü ismin böyle bir hesabı olmadı vurgulandı ve bu kilerin tespit edilmesi istendi. Savcılığa verilen dilekçede “oysa bahse konu Twitter hesabından yapılan paylaşımın TCK’nin 216. Maddesi uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu oluşturduğundan bahisle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında failin müvekkilimiz olmadığı, paylaşımı yapan hesabın sahte hesap oldu, gerçek failin Korel’in adını ve fotoğrafını kullanarak suçtan kurtulmaya yönelik hareket eden üçüncü bir kişi oldu çok açıktır” ifadelerine yer verildi. Ayrıca tespit edilecek şüpheliler hakkında başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması ve kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi suçlarından dava açılarak cezalandırılmaları taep edildi.

31-03-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar