Billur Kalkavan Hayatını Kaybetti

Billur Kalkavan Hayatını Kaybetti
Türk sineması ve dizilerinin ünlü oyuncularından olan yılların ustası Billur Kalkavan akciğer kanseri sebebiyle 59 yaşında hayata veda etti.

Türk sineması ve dizi tarihinin en başarılı isimlerinden biri olan ve yer aldığı birbirinden başarılı yapımlarla adını altın harflerle sinema ve dizi tarihine yazdıran başarılı ve usta oyunculardan biri olan Billur Kalkavan hayata veda etti. Uzun süredir hastanede akciğer kanseri tedavisi gören ünlü isim ne yazık ki tedaviye cevap vermedi ve 59 yaşında hayata veda etti. Bugüne kadar pek çok yapımda rol alan ünlü isim bugün öğlen saatlerinde hayata veda etti. Billur Kalkavan’ın hayata veda ettiğini ünlü ismin meslektaşlarından Hamdi Alkan duyurdu. Hamdi Alkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın ardından pek çok ünlü isim ve Billur Kalkavan’ın sevenleri yaptıkları paylaşımlarla Billur Kalkavan’ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla üzüntülerini bildirdiler.

Hastalığı Atlatıyorum

Bugün öğlen saatlerinde akciğer kanseri hastalığı sebebiyle 59 yaşında hayata veda eden ünlü isim Billur Kalkavan’ın ardından pek çok paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımlarda ünlü ismin kaybı sebebiyle duyulan acı dile getirildi. Bundan yaklaşık 3 ay önce ünlü oyuncu bir paylaşım yapmış ve hastalığı yendiğini duyurmuştu. Billur Kalkavan açıklamasında “şimdi benim sağlığımı merak edenler için söyleyeyim, çok iyiyim. Her gün daha iyiye gidiyorum. Sonuçlar da güzel çıkıyor. Merak edecek hiçbir şey yok, iyileşiyorum. Kafamdan saç bile çıkıyor da ben kendim kazıtıyorum daha güzel olmadığı için henüz. Yani atlatıyorum ben bu meseleyi” ifadelerini kullanmıştı. Ünlü ismin 59 yaşında hayata veda etmesi sosyal medyanın da gündeminde ilk sıralara kadar yükseldi.

Billur Kalkavan Kimdir?

Bugün öğlen saatlerinde kanser sebebiyle 59 yaşında hayata veda eden ünlü oyuncu Billur Kalkavan 2 Kasım 1962 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ünlü oyuncu aldığı eğitimlerin ardından ilk olarak 1969 yılında Ayrı Dünyalar adlı yapımda yer aldı. Daha sonra 1980’li yıllarda tiyatroya ağırlık veren ünlü oyuncu bugüne kadar pek çok yapımda yer almıştır. Billur Kalkavan’ın yer aldığı yapımlar arasında, Sultan, Mavi Sürgün, Gece, Ölüm Peşimizde, Kraliçe, Çarşı Pazar, Sonradan Görmeler, Tatlı Kaçıklar, Şahin, Böyle mi Olacaktı, Eyvah babam, Reyting Hamdi, Patron Kim, Ihlamur altında, Eyvah Kızım Büyüdü ve Servet Avcısı adlı yapımlar ilk sırada gelmektedir.

15-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar