Bir Zamanlar Kıbrıs 1 Nisan’da TRT 1’de Başlıyor

 Bir Zamanlar Kıbrıs 1 Nisan’da TRT 1’de Başlıyor
Çekimleri Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen ve tanıtımları yayınlanmaya başlayan Bir Zamanlar Kıbrıs adlı dizinin yayın tarihi belli oldu.

TMC Film tarafından TRT 1 için hazırlanan ve bir dönem dizisi olan Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinin yayın tarihi belli oldu. Geçtiğimiz aylarda çekimleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başlayan ve TRT 1 ekranlarında fragmanları yayınlanmaya başlayan Bir zamanlar Kıbrıs için geri sayım başladı. Oyuncu kadrosunda Ahmet kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın ve Devrim Saltoğlu’nun yer aldığı dizi televizyonlarda yayınlanan dizilerin aksine 60 dakika olarak ekrana gelecek ve 26 bölümden oluşacak. 1963 yılında Kıbrıs’ta yaşanan talihsiz olayları ekrana taşıyacak dizi Türklerin yaşadığı katliam ve göçe zorlanmaları ekrana taşıyacak. Özellikle EOKA ve yaptığı zorbalıkları anlatacak dizinin TRT 1’in iddialı dizilerinden biri olması bekleniyor. Dizinin yayın tarihi ise 1 Nisan Perşembe olarak belirlendi.

Tövbeler Olsun Bitiyor Bir Zamanlar Kıbrıs Başlıyor

TRT 1 ekranlarında bu sezon başlayan ve ancak reytinglerde kanalın diğer yapımlarının aksine iyi bir noktada bulunmayan ve geçtiğimiz günlerde de yayın günü değiştirilerek Perşembe akşamları yayınlanmaya başlayan Tövbeler Olsun final yapıyor. Dizinin düşük reytingleri final yapmasında belirleyici rol oynarken dizinin yerine yayına girecek yapımda hazır. TRT 1 ekranlarında tanıtımları yayınlanmaya başlayan Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi’nin final yapacak Tövbeler Olsun’un yerine ekrana geleceği açıklandı. Alınan bilgilere göre 25 Mart’ta final yaparak son bölümüyle seyircinin karşısına çıkacak olan Tövbeler Olsun’un yerine bir sonraki hafta 1 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’da Bir Zamanlar Kıbrıs ilk bölümüyle ekranlara gelecek.

Dizinin Konusu Ne?

TMC Film tarafından hazırlanan Bir zamanlar Kıbrıs 1963 yılında kanlı noel olarak da bilinen olayla başlayan ve Rumların Türklere yaptığı zulümleri ve katliamları anlatacak. Dizide Yunanistan destekli EOKA örgütü tarafından yapılan darbe ve ardından Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması için yapılan katliam ve göçe zorlamalar ele alınacak. Sakız tüccarı Kemal Dereli (Ahmet Kural) ve ailesinin Rumlar tarafından göçe zorlanmasıyla başlayan ve yüzlerce Türkün göç etmesini ve bunlara önderlik eden Kemal Dereli’nin hikayesini ve yaşanılan zorlukları anlatan dizide ayrıca Ankaralı olarak bilinen ve Türkiye’den gelen gizli bir görevlinin çalışmaları anlatılacak. EOKA Komutanı Nikos Sampson’un (Tayanç Ayaydın) Türklere karşı acımasızlığı ekrana taşınırken bunun karşılığında Türklerin mücadelesi anlatılacak. Bir Zamanlar Kıbrıs 1 Nisan Perşembe akşamı ilk bölümüyle TRT 1 ekranlarında başlıyor.

21-03-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar