Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinde Rum Komutanı Canlandıran Tayanç Ayaydın Karakterini Anlattı

Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinde Rum Komutanı Canlandıran Tayanç Ayaydın Karakterini Anlattı
TRT 1 ekranlarında yakın bir zamanda ekrana gelecek dönem dizisi Bir zamanlar Kıbrıs’ta Rum komutanı canlandıran usta oyuncu Tayanç Ayaydın karakterini anlattı.

TRT 1 ekranları için hazırlıkları ve çekimleri devam eden dönem dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs’ın ikinci tanıtımı da TRT 1 ekranlarında yayınlandı. İddialı bir oyuncu kadrosu ve yine iddialı bir hikayesi olan dizi 1963 yıllarında Kıbrıs’ta yaşanan ve Türklerin yaşadığı Mezalimi konu alıyor. Rumların saldırıları sonrası katliamlara maruz kalan ve yerlerinden edilen ailelerin dramını anlatan dizide Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu gibi başarılı ve tecrübeli isimler rol alıyor. Yakın zamanda TRT 1 ekranlarında yayınlanması beklenen dizide Rumların EOKA adlı örgütlerinin lideri olan Nikos Sampson’u canlandıran usta oyuncu Tayanç Ayaydın dizide canlandırdığı karakteri ve diziyle ilgili görüşlerini anlattı. Tayanç Ayaydın karakteri kabul edip etmeme konusunda kararsız kaldığını da ifade etti.

Çok Tereddüt Yaşadım

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Rumların lideri Nikos Sampson karakterini canlandıran başarılı oyuncu Tayanç Ayaydın karakteriyle ilgili konuştu. Usta isim “dönemin Rum kesiminin Cumhurbaşkanlığı’na kadar çıkacak olan Makaryos’u bile deviren bir Yunan Rum komutanı Nikos Sampson. Herkesin bildiği üzere tarihte var olmuş savaş suçlusu olarak yargılanmış hakikaten çok karanlık bir tarafta var olmuş biri. Başta bu rolü kabul etmek ile ilgili çok tereddüt yaşadım ama sonunda oynama kararı aldım. Sonuçta zaten birinin canlandırması gerekiyordu, bu hikayenin anlatılması adına. Benim için büyük bir sorumluluk, hayatımda ilk defa empati kurmamın çok çok zor olduğu bir karaktere hayat vereceğim. Sonuçta ben de bu sorumluluğun altından nasıl kalkacağımı merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yakın Zamanda Ekranlarda Olacak!

1963 yılında adada hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Tüm Türkler bu saldırılardan kurtulmak için göç etmek zorunda kalır. Dizide Ahmet Kural’ın canlandırdığı sakız tüccarı Kemal dereli bu göç eden Türklerin liderlini üstlenir ve yaşamla ölüm arasında bir kaçış süreci başlar. Nikos Sampson ise bu arada adada Türklere ait ne varsa yakıp yıkmakta ve Türkleri acımasızca katletmektedir. Amacı adayı bir Rum adasına dönüştürmek ve Yunanistan’a bağlamaktır. Bir Zamanlar Kıbrıs yakın zamanda TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

14-03-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar