Bir Zamanlar Kıbrıs İçin Flaş Karar

Bir Zamanlar Kıbrıs İçin Flaş Karar
TRT 1ekranlarında Perşembe akşamları ekrana gelen Bir zamanlar Kıbrıs Dizisiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte o gelişme ve detayları.

TRT 1ekranlarında henüz yeni başlayan ve Perşembe akşamları ekrana gelen TMC Film imzalı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi başlar başlamaz seyirciyi ekrana kilitlemeyi başardı. 1963 yılında Kıbrıs’ta yaşanan ve Rumların Yunanlı subaylarla birlikte Türklere uyguladıkları zulüm ve katliamları konu alan dizi TRT 1’in başarılı yapımları arasına adını yazdırmayı başardı. Kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizi aksiyon ve dram sahneleriyle hem bir dizi hem de bir belge ve tarihe not düşen bir yapım olarak dikkat çekiyor. Oyuncu kadrosunda Tayanç Ayaydın, Pelin Karahan, Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu ve Miray Akay’ın yer aldığı dizi çekim mekanı olarak da Kıbrıs’ı seçmişti. Tarihi dokuya uygun olması dolayısıyla Kuzey Kıbrıs’ta çekilen dizinin flaş bir karar alarak çekim mekanını değiştireceği öğrenildi. Dizinin yapım şirketi TMC tarafından alınan kararda pandemi ve koronavirüsün etkili olduğu ifade edildi.

Bir Zamanlar Kıbrıs Çekim Mekanını Değiştiriyor

TRT 1 ekranlarında Perşembe akşamları ekrana gelen ve TMC Film tarafından hazırlanan Bir zamanlar Kıbrıs dizisi tarihi dokuya uygun olması dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çekimlerine devam ediyor. Ancak diziyle ilgili son gelen bir iddia bu durumun değişeceğini gösteriyor. İlk bölümden itibaren Kıbrıs’ta çekilen ve özellikle 1960’lı yılların dokusu ve araç gereci kullanılan dizinin çekim mekanının değişeceği iddia edildi. Kuzey Kıbrıs’ta çekilen dizinin pandemi kuraları ve koronavirüs sebebiyle Kıbrıs’ta dizi çekimlerinin yapılmasının zor olduğu gerekçesiyle Türkiye’ye taşınacağı öğrenildi. Bunun için araştırma yapan yapım şirketinin 1960’lı yılların Kıbrıs’ına en çok benzeyen mekan olarak Ayvalk’ı bulduğu ve bundan sora dizinin çekimlerinin Ayvalık’ta devam edeceği öğrenildi. Bu durum ayrıca Kıbrıs’a devamlı gelip gitmeler ve oradaki konaklamalarla ilgili masrafları da oldukça azaltmış olacak.

Dizi 52 Bölüme Tamamlanacak

TMC Film tarafından TRT 1için hazırlanan ve başlarda 26 bölüm olarak planlanan dizinin reytinglerinin oldukça iyi olması ve seyircinin yapıma büyük ilgi göstermesi sebebiyle Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin bölüm sayısının uzatılacağı iddia edildi. Dizinin bölüm sayısının 26 bölüm yerine 52 bölüme çıkarılacağı ve 52.bölümde final yapacağı konuşuluyor. Oldukça başarılı bir reyting oranına sahip diziyle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

03-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar