Boşandığı eşinden Necati Şaşmaz hakkında şok iddia

Boşandığı eşinden Necati Şaşmaz hakkında şok iddia
Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz hakkında şok iddia. Necati Şaşmaz'dan boşanan eşi Nagehan Kaşıkçı'nın iddiaları yok artık dedirten cinsten…

Fenomen dizi Kurtlar Vadisi'nde başrol oynayan Necati Şaşmaz eşinden boşandı. Uzun süredir gündemde olan ünlü çiftin boşanma sonrasında ortaya atılan iddialar ise gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Necati Şaşmaz'ın eski eşi Nagehan Kaşıkçı şok iddilarda bulundu. Kaşıkçı, Necati Şaşmaz'ın kendini 'mehdi' gibi gördüğünü iddia etti. Bu iddialarla birlikte Kaşıkçı'nın 8 yaşındaki oğlunun ve Necati Şaşmaz'ın da bulunduğu bir zikir videosunu mahkemeye sunduğu ortaya çıktı.

Necati Şaşmaz kendisini mehdi gibi görüyor

Necati Şaşmaz ve Nagehan Kaşıkçı'nın evliliği olaylı bitti. Mahkeme süreci tamamlanan evlilik sona ererken Nagehan Kaşıkçı'nın oğlu ile ilgili talebi kabul edilmedi. Nagehan Kaşıkçı 8 yaşındaki oğlu A.N'nin tarikat merkezine götürülmemesini istemişti. Mahkeme bu isteiği kabul etmedi. İsmail Saymaz'ın Sözcü gazetesinde yer verdiği konuyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Saymaz, Kaşıkçı'nın "Ben insanlık dışı birçok uygulamasını gördüğüm bu tarikata oğullarımın bulaşmasını asla istemiyorum" ifadelerini kullandığını yazdı.

Oyuncu Necati Şaşmaz'ın babası Abdülkadir Şaşmaz'ın Harput Merkezli Kadiri Tarikati şeyhi olduğu biliniyordu. Necati Şaşmaz da bu  tarikatin üyelerinden. Nagehan Kaşıkçı'nın iddiasına göre Necati Şaşmaz kendisini 'mehdi'olarak görüyor ve çocuklarına da veliaht gibi muamele ediliyor. Kaşıkçı durumla ilgili kurduğu cümleler ise dikkat çekici; " Bugün sekiz yaşında olan oğulları A.N. tarikatın gelecekteki lideri kabul ediliyor. Yaşlı müritler A.N.'ye 'Ağabey' diye sesleniyor, çocuğun elini öpüyor."

Boşanma duruşmasının detayları hakkında konuşan Kaşıkçı çocuğunun durumu ile ilgili, "A.N.'nin babaannesi tarafından Kadiri tarikatına götürüldüğünü, bu durumun ayrılık döneminde sürdüğünü ve anne olarak çok kaygılandığını” anlatan Kaşıkçı, “Oğlu A.N.'nin tarikattan geldikten sonra kendisine ve evdeki insanlara emir kipinde konuştuğunu, agresifleştiğini, ağlama nöbetine girdiğini, okul kurallarına uymadığını" ifadelerini kullandı.

Zikir videoları paylaşıldı

Mahkemeyle 8 yaşındaki çocuğunun da bulunduğu bir zikir videosu paylaşan Kaşıkçı, oğlunun o ortama götürülmemesini talep etti fakat mahkeme bu talebi kabul etmedi. Mahkeme dosyasında Şaşmaz ve Kaşıkçı çiftinin 8 yaşındaki oğulları A.N'nin de ifadesi yer aldı. A.N. ifadesinde, "Babasının kendisini büyük insanların bulunduğu kapalı bir yere götürdüğünü, orada çevresinde büyük insanların toplandığını, insanların birtakım hareketlerde bulunduğunu, bu hareketlere anlam veremediğini, ortama kendi isteği dışında gittiğini, uzun süre kaldığını, çok sıkıldığını ve yorulduğunu, ancak durumu babasına söylemekten korktuğunu, babasının kendisini her aldığında bu ortama yine götürdüğü" belirtildi. Mahkemeye sunulan zikir videoları medyada da yer aldı. Videoda A. N ve dedesinin ortada bulunduğu çevresinde aralarında Necati Şaşmaz'ın da bulunduğu 2 halka şeklinde zikir yapan insanlar olduğu görülüyor.

Necati Şaşmaz'ın avukatı açıklama yaptı

Necati Şaşmaz'ın avukatı ise zikir görüntüsünü kabul ederken, "Tarikat iddiası doğru değildir. Müvekkilin babası kanaat önderidir. Zararlı eylemi yoktur. İslam diniyle ilgili faaliyette bulunmak ve iyi bir insan yetiştirmek ne zamandan beri suç olmuştur?" açıklamasında bulundu.

04-06-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar