Boşnaklardan Beyaz Tv Önünde 10 Bin Kişilik Rasim Ozan Kütahyalı Protestosu!

Boşnaklardan Beyaz Tv Önünde 10 Bin Kişilik Rasim Ozan Kütahyalı Protestosu!
Seyircinin Rasim Ozan Kütahyalı ve Beyaz Tv protestosunda yeni adım. 10 bin kişi Beyaz Tv önünde toplanıyor. Peki, protesto ne zaman ve saat kaçta? İşte detaylar!

Televizyon ekranı o kadar cazip ve o kadar tehlikelidir ki insan bir anda ya zirveye çıkabilir ya da yok olup gidebilir. Ve bu ekran o kadar çok gaf yapan sunucu – spiker ve o kadar çok yanlış dil kullanan yorumcu, sunucu görmüştür ki çoğu bu yaptıklarının hesabını yok olup giderek vermişlerdir. Tv ekranı, hele hele tv seyircisi affetmez. Bunun içindir ki ekran önünde olanlar dilin kemiği yoktur düsturunu iyi bilerek adım atmalı ve mutlaka iki değil on düşünerek konuşmalıdırlar. Yanlış kullanılacak bir cümle, yanlış yapılacak bir haber binlerce, milyonlarca insanı direk etkileyebilmekte ve bunun sonucu ne yazık ki çoğu zaman toplumsal olaylara kadar gidebilmektedir. Kitle iletişim araçları içerisinde halen en yayın olan televizyon ekranına çıkanlar ne dediklerini ne yaptıklarını bin kere düşünmelidirler. Niye bu kadar kesin ve olumsuz bir dille yazı yazıyoruz. Çünkü bu konu hafife alınmayacak kadar önemlidir ve bu olumsuz durumun en yakın örneği şu an yaşanıyor. Beyaz Tv’de yayınlanan Beyaz Futbol Programının yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı’nın geçtiğimiz aylarda Boşnaklar için televizyon ekranından sarf ettiği cümleler bugün hem Rasim ozan Kütahyalı hem de Beyaz Tv için büyük bir sorun olmuş durumda. İşte detaylar!

Boşnaklar Beyaz Tv’yi Protestoya Hazırlanıyor!

Beyaz Tv’de yayınlanan Beyaz Futbol programındaki Boşnaklara yönelik sözleriyle büyük tepki toplayan ve ardından programdan ve Beyaz Tv’den ayrılmak zorunda kalan Yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv’ye ve Beyaz Futbol’a geri döndü. Geri döndü ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Sosyal medyadan ve değişik platformlardan yüz binlerce insan Rasim Ozan Kütahyalı ve Beyaz Tv aleyhine söylemlerde bulunmaya başladı. Bu protestolar o kadar büyüdü ve yayıldı ki sonunda büyük bir protestonun kapısını araladı. Sonunda Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözlerine muhatap olan Boşnaklar ve Ahlak Gönüllüler Platformu sosyal medya üzerinden Beyaz Tv önünde toplanma ve Rasim ozan Kütahyalı’yı ve onu tekrar işe alan Beyaz Tv’yi protesto etme çağrısında bulundular.

25 Ağustos Pazar günü saat 21.00’da yani tam Beyaz Tv ekranlarında Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Beyaz Futbol Programının yayınlandığı sırada toplanacak ve kalabalık hem kanalı hem Rasim ozan Kütahyalı’yı protesto edecek. En az 10 bin kişinin bu çağrıya kulak verip denilen gün ve saatte Beyaz Tv önünde toplanacakları tahmin ediliyor. Bu büyük eylemden sonra kanalın ve yorumcunun ne yapacağı ise merakla beklenmeye başlayacak.

Peki, Neler Olmuştu?

Bilmeyenler ve unutanlar için olayı tekrar hatırlatmak gerekirse; Rasim Ozan Kütahyalı 2017 yılında Beyaz Tv’de yayınlanan Beyaz Futbol Programında canlı yayın sırasında bir pozisyonun tartışması esnasında “Kusturmalı Boşnak Saksosu” ifadelerini kullanmış ve bu sözler hem seyirciler hem de Boşnaklar tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı. Kütahyalı bu sözlerin ardından yanlış anlaşıldığını ve Boşnaklardan özür dilediğini defalarca tekrar etse de samimi bulunmamıştı. Ayrıca Kütahyalı’ya bu sözleri nedeniyle mahkemece 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Kütahyalı sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajda “nerede kalmıştık” diye bir mesaj atmış ve Beyaz Tv’ye dönme sinyali vermişti.

23-08-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar