Bergen’in Katili Eski Eşi Halis Serbest’ten Şok İfadeler: ‘’Yaptığım Hiç Birşeyden Pişman Değilim’’

Bergen’in Katili Eski Eşi Halis Serbest’ten Şok İfadeler: ‘’Yaptığım Hiç Birşeyden Pişman Değilim’’
Beyaz Tv’de ‘Söylemezsem Olmaz’ın canlı yayınına bağlanan Bergen’in katili olan eski eşi Halis Serbest ‘’yaptığım hiçbirşeyden pişman değilim’’diyerek şok edecek itirafta bulundu.

Arabeskin değerli isimlerinden Acıların Kadını olarak bilinen şarkıcı bergen’in hayatının anlatıldığı ‘Bergen’ filmi 4 Mart Cuma günü vizyona girdi. Bir gün önce Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Bircan Bali, Seren Serengil ve Arto’nun sunumuyla Söylemezsem Olmaz programının canlı yayınına, 1989 yılında öldürülen Türk arabesk-fantezi şarkıcısı Bergen’in katili olan eski eşi Halis Serbest konuk oldu. Çarpıcı açıklamalarıyla Seren Serengil ve Bircan Bali’yi çileden çıkardı! Yaptığım hiç birşeyden pişman değilim diyen Serbest, canlı yayında hakaret edip küfür etmeye başlayınca yayından alındı. İşte Halis Serbest’in herkesin ağızlarını açık bırakan o şok sözleri…



 


Halis Serbest’ten Şok Sözler!

Şarkılarıyla 80’li yıllara damgasını vuran Bergen, eşi Halis Serbest’in yüzüne kezzap atmasıyla görme yetisini kaybetmiş, ardından da Serbest tarafından öldürülmüştü.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlanarak kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Halis Serbest, açıklamalarıyla ve ifadeleriyle izleyenleri şok etti.

 

Programda, Bergen’in kendisini defalarca kez aldattığını iddia eden Serbest, film için kendisinden izin alınmadığını belirtti. Ayrıca ünlü şarkıcının yüzüne kezzap attırdığını kabul eden ve yaptığı hiç birşeyden pişman olmadığını söylediği ifadeleri, programa damga vurdu.

İşte Halis Serbest’in programdaki açıklamaları...

Bircan Bali: Bergen filmiyle beraber gündeme gelen sizin hayat hikayeniz de var. Sizin bu filmde izniniz var mı?

Halis Serbest: Hayır.

Bircan Bali: Tahmin ettiğimiz gibi... Peki size ulaştılar mı bu konuda?

Halis Serbest: Hayır.

Bircan Bali: Bu protesto da olabilir. Sizden çekiniyor da olabilirler. Zaten size ‘canavar’ diye sesleniyorlar.

Halis Serbest: Bana ‘canavar’ diyen o bayana hiç yakıştıramadım. Ben canavar değilim. Ben her şeyden önce bir insanım. Bir film yapıyorlar. Hiç olmazsa benim onayımı almış olsalardı, gerçekten de çok iyi bir film çıkardı ortaya. Hayali bir senaryo hazırlamışlar. Hayali bir film. Olayların nerede geçtiğini bile bilmiyorlar. Gelirsiniz Adana’da yaparsınız filmi. Adana’da geçti benim olaylarım.

Seren Serengil: Siz bu filme gidecek misiniz?

Halis Serbest: Hayali bir filmde ben ne yapayım. Başından sonuna kadar hayali.

Seren Serengil: Siz öldürmediniz mi Bergen’i? Neresi hayali filmin?

Halis Serbest: Benimle rahmetli arasında geçen hiçbir konu var mı filmde? Bir tane konu var mı gerçek olan? Hayali bir film.

Seren Serengil: Siz Bergen’in suratına ilk kezzap attığınız zaman sebebini öğrenebilir miyim?

Halis Serbest: Ben kezzap atmadım. Kamuoyu olayı hep böyle biliyor. Kezzabı atan ben değilim.

Seren Serengil: Kim attı peki?

Halis Serbest: Ben azzettirmekten ceza aldım.

Seren Serengil: Yani siz yaptırdınız doğal olarak?

Halis Serbest: Evet doğrudur.

Seren Serengil: Sebebini öğrenebilir miyiz? Bu kadar ne yaptı da yüzüne kezzap attınız?

Halis Serbest: Tanıştık, sevgiliyiz... Tamam. Evlilik teklifi kendisinden geldi bana. Bende ona bir evlilik teklifi gitmedi. Ben de ona ‘’Biz tanınan bir aileyiz. Sahne olayı bize yakışmaz. Eğer sahneyi bitirirsen o zaman düşünürüz.’’ dedim. ‘Yok’ dedi.

Seren Serengil: O zamanlar pavyon vardı. Bergen masalarda erkeklerle alkol içiyor muydu?

Halis Serbest: Hayır.

Seren Serengil: Sadece şarkı söylüyordu değil mi?

Halis Serbest: Evet sadece şarkı söylüyordu. Her insandan insana ‘ayıp’ olup olmadığı değişir. Bunun tüm sebebi annesidir. Annesi, Bergen küçükken babasından ayrılmış, Ankara’ya gitmiş. Annesine ‘Sarı Sabahat’ derler. Bir film yapıyorsan araştıracaksın. Ne yapıyor annesi Ankara’da? O da pavyonda çalışmış. Annesinden kopamadı. Ben kendisinden sahneleri bırakacağı konusunda sözünü aldıktan sonra nikah yaptım. Adana’da saray gibi ev yaptım en güzel muhitte. Adana’da aile gazinoları vardı, beraber giderdik. Haftanın 3-4 günü muhakkak dışarıda yemek yerdik. Gazinoya giderdik. Hiçbir konuda kendisini mahrum etmedim. Annesi aklına girdi. ‘’Ben burada yapamıyorum. Ailem Mersin’de’’ dedi. Mersin’de de güzel bir ev yaptık. Bu ispatlı, şahitli. Benim tek bir yalanım yok. Mersin’e gitti, ortadan da kaçtı. İzmir’e gittim ben. ‘’Sizden tek bir ricam var, bana boşanmak için vekalet verin. Bir haftada boşanırım’’ dedim. Devamlı sahnede olmak, çalışmak istiyordu. Ben İzmir’e gidince İzmir’de olduğunu öğrendim. Ben annesine ‘’Bize yakışmaz. Aileme yakışmaz. Sahne, sahne diyorsunuz, boşanma vekaleti verin. Bir hafta sonra boşanırım’’ dedim. Basını takip ediyorsanız, çıkan olaylarını bilirsiniz. Hiç okumadınız mı? Bakmadınız mı?

Bircan Bali: Çaresizce size aşık bir kadını siz öldürdünüz. Siz hiç pişman değil misiniz?

Halis Serbest: Ben 5 evlilik yaptım. Hepsi de hayatta. Evlenip boşanmakta mübah. Ben kimseye bir şey yapmadım.

Bircan Bali: Bergen sizi aldattı mı peki Halis Bey?

Halis Serbest: Evet aldattı. 1 defa değil, 5 defa değil, 10 defa değil.

Seren Serengil: Madem sizi aldattı neden yüzüne kezzap attıktan sonra tekrardan barıştınız?

Halis Serbest: Her insan için namus önemlidir. Bir sevgiyle falan beraber olmadım. Cezaevine ziyarete geldi beni, görüşmek istemedim. Müdür bey görüşmem için ısrar etti. Kendisine ‘’namussuzluk yapıyorsun’’ dedim. ‘’Hem yanıma geliyorsun, hem namussuzluk yapıyorsun. Seni öldüreceğim’’ dedim. O kaçtı, biz kovaladık. Bergen alkolikti. Çok içki içerdi. Ben vekaleti aldım, boşanmaya gittim. Bir haftada boşandım. Ondan sonra çok tahrik olayı var...

Bircan Bali: Hiçbir kadını öldürmeye hakkınız yok. Bergen’i öldürdüğünüz için pişman mısınız?

Halis Serbest: Hayır, pişman değilim.

Seren Serengil: Sizinle konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Siz okumuş birisi değilsiniz belli. Bir cehalet var. Namus kavramı şarkı söylemekle ölçülemez. Kendini aldattığını düşündüğün kadınla yüzüne kezzap attıktan sonra beraber olmaya devam edemezsiniz.

Bircan Bali: Siz aileniz için kötü bir örneksiniz. Ailenizde bir katil var. Ve hala pişman değilsiniz.

Bergen’in Eski Eşi Halis Serbest Kimdir?

Halis Serbest ‘Sen Affetsen Ben Affetmem’ ve ‘Acıların kadını’ gibi şarkılarla bir döneme damga vuran ünlü arabesk şarkıcısı Bergen’in kocasıydı. Halis Serbes İzmir’de konser verdiği esnada Bergen’in yüzüne kezzap attırmıştır. Bu nedenle Bergen’in bir gözünü kaybetmesine neden olan Halis Serbes, bu olay sonrası iki ay boyunca firari olarak yaşamış, daha sonra yakalanarak cezaevine girmiştir. 

Halis Serbest, 14 Ağustos 1989 tarihinde Bergen’i Adana’da sıktığı 6 kurşunla öldürmüştür. Bergen’in öldüren Halis Serbest cinayetten 12 yıl ceza almış olsa da bu cezanın 7 ayını yatarak tahliye olmuştur.

 

Halis Serbest ‘’Ben Cezamı Çektim’’

 Magazinkolik’e konuşan Halis Serbest geçmişte yaşanılan olayların bedelini sadece Bergen ve kendisinin ödemediğini, ailelerin de ödediğini belirtti. Serbest, ‘’Bu zamana kadar evliliğim ve çirkin sonucunun nedenini kimseyle konuşmadım. Karşılıklı acılar çektik. Kimse bilmez evin içinde neler yaşandığını. Bu nedenle filmcilere sesleniyorum; yalan yanlış bilgilerle ve ajitasyonla süsleyeceğiniz filmden vazgeçin. Siz kimden icazet aldınız? Rahmetli Belgin, Bergen olmadan evvel neredeydiniz? Bergen’in ve benim yaşadığım sakimse beni sorgulayamaz. Kafanıza göre yazdığınız filmle toplum nezdinde kimseyi alaşağı edemeyeceksiniz.’’ şeklinde konuştu.

04-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar