Bülend Özveren Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bülend Özveren Son Yolculuğuna Uğurlandı
TRT’nin eski sunucu ve spikerlerinden usta isim Bülend Özveren’in cenazesi ailesi, yakınları ve sevenlerinin katılımıyla törenle toprağa verildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve burada yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan usta sunucu Bülend özveren ne yazık ki geçtiğimiz gün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda etmişti. Usta sunucunun ölüm haberini sosyal medya hesabından duyuran sunucunun eşi Sebla Özveren acı kaybından dolayı üzüntüsünü dile getirmişti. Pek çok ünlü ismin taziye mesajları yayınladığı Bülend Özveren’in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Pek çok ünlü ismin yanı sıra vatandaşların da katıldığı cenaze töreninde üzüntü hakimdi. Ünlü sunucunun eşi Sebla özveren cenaze töreninde taziyeleri kabul ederken oldukça üzgün göründü. Bahçeşehir Saadet Çarmıklı Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Bülend Özveren’in naaşı Hadımköy Gülbahçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenazede Üzüntü Hakimdi

TRT’nin yetiştirdiği en başarılı sunucu ve spikerlerden biri olan ve adı Eurovision Şarkı Yarışmasıyla anılan ünlü sunucu Bülend Özveren toprağa verildi. Hadımköy Gülbahçe Mezarlığına defnedilen ünlü ismin cenazesine eşi Sebla özveren, ailesi ve yakın dostları ile vatandaşlar katıldı. Cenazede taziyeleri kabul eden Sebla Özveren’in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken törene katılanlarında üzüntüsü gözlerden kaçmadı. Törene katılan ünlü isimlerden TRT eski Spikeri Orhan Ertanhan “Bülend Ağabey, meslekte büyüğümüzdü. Televizyonculuğun Türkiye’deki duayenlerindendi. Televizyon sunuculuğunun ilk temsilcilerindendi. Bülend Ağabeyin gerek kültür gerek bilgi dağı zenginliği, canlı, dinamik Türkçesiyle gerçekten televizyonlarda bir daha eşi gelmeyecek büyük bir sunucu ve televizyoncuydu. Ama kader birer birer azalıyoruz. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Bülend Özveren Kimdir?

TRT eski sunucularından olan ve televizyonculuğun duayen isimlerinden Bülend özveren TRT’de uzun yıllar görev yapmıştır. Eurovision Şarkı Yarışmasında TRT’nin değişmeyen sunucusu olan ünlü isim bu yapımla özdeşleştirilmiştir. Ayrıca pek çok programda sunuculuk yapan Özveren TRT’nin deneme yayınları yaptığı zamanda ilk canlı yayın sunucusu olmuştur. TRT’den ayrıldıktan sonra da mesleği bırakmayan Bülend Özveren TÜRVAK’ta spiker – sunucu bölüm başkanı olarak çalışmış ve değişik kurslarda sunuculuk ve televizyonculuk üzerine dersler vermiştir. Usta sunucu ayrıca pek çok ödüle layık görülmüştür. Türkiye’de televizyonculuğun yerleşmesinde büyük emekleri olan isim özellikle yarışma içerikli programlar sunmuştur.

20-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar