Bülent Ersoy kebapçıya dava açtı

Bülent Ersoy kebapçıya dava açtı
Bülent Ersoy İzmir’de bulunan bir kebapçının kendi fotoğraflarını dükkanının bir bölümünde kullanması üzerine hakaret ve maddi manevi tazminat davası açtı.

Magazin basınında son zamanların en ilgi çekici haberlerinden biri son günlerde sosyal medya ve internet haber sitelerinde yer alıyor. Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy’un konu olduğu ve okuyanlar ve duyanları oldukça şaşırtan gelişme sonunda bugün olay mahkemeye taşındı. Ünlü şarkıcı son günlerde özellikle sosyal medyada yer alan ve kendisinin cinsiyet değiştirmeden önceki ve sonraki hallerini bir kebapçının dükkanında kullanması karşısında olaya daha fazla sessiz kalamadı ve kebapçı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı. Magazin basınında yer alan haberlere göre ünlü isim “kişilik haklarına zarar verdiği” gerekçesiyle kendi resimlerini kullanan kebapçı için avukatı aracılığı ile mahkemeye başvurarak dava açtı.

Olay Mahkemeye Taşındı

Magazin dünyasında hemen her gün bir haberiyle gündem olan ve yaptığı programlarla da adından sıkça söz ettiren ünlü şarkıcı Bülent Ersoy bir kez daha magazin basınının gündeminde. Ancak ünlü isim bu kez çokta alışıldık olmayan bir şekilde gündeme geldi. İddiaya göre İzmir’de bulunan bir kebapçı ünlü ismin iki farklı fotoğrafını dükkanının kadın ve erkek tuvaletlerinin giriş bölümüne yapıştırdı. İddiaya göre kebapçının sahibi ünlü ismin cinsiyet değiştirmeden önceki fotoğrafını erkek bölümünün girişine, cinsiyet değiştirdikten sonraki fotoğrafını da kadın tuvalet bölümünün girişine yapıştırdı. Kebapçının sahibi yapıştırdığı fotoğrafları daha sonra sosyal medya hesabında paylaşarak “tuvalet seçimi bile zor şu hayatta” ifadelerini kullandı. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve bir anda gündemin ana maddelerinden biri haline geldi. Olayı duyan ünlü şarkıcı Bülent Ersoy gelişme üzerine oldukça rahatsız oldu ve ardından kebapçı için mahkemeye gideceği konuşulmaya başlandı.

Tazminat davası Açtı

Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy bir kebapçının iki farklı resmini dükkanında kullanması üzerine mahkemeye gitmeye karar verdi. Bülent Ersoy iki farklı resminin kebapçının dükkanının tuvalet bölümünün girişinde kullanılması üzerine mahkemeye başvurarak tazminat davası açtı. Ünlü isim kebapçının “kişilik haklarına zarar verdiği, onuru, gururu zedelendiği ve alay edildiği gerekçesiyle” kebapçıya maddi ve manevi tazminat ve hakaret davası açtı. Davanın hangi mahkemede açıldığı ve duruşmanın ne zaman görüleceği hakkında henüz bilgi edinilemedi.

06-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar