Dokuz Oğuz Kayhan Açıkgöz (Yaşar) Kimdir?

Dokuz Oğuz Kayhan Açıkgöz (Yaşar) Kimdir?
Fox Tv ekranlarında yeni başlayan dizilerden olan Dokuz Oğuz dizisinin sevilen karakteri Yaşar Kayatürk kimdir ve karakteri kim canlandırmaktadır?

Gold Film tarafından hazırlanan ve ilk iki bölümü seyirciyle buluşan Fox Tv’nin yeni dizisi Dokuz Oğuz cumartesi akşamları ekrana geliyor. Askeri bir proje olan ve dram ve savaş türünde ele alınan dizi bir askeri timin hikayesini anlatıyor. Kadrosunda ünlü isimleri bir araya getiren Dokuz Oğuz dizisi özellikle hikayede yer alan bazı karakterlerle seyirci tarafından oldukça ilgi çekti. Dizide keskin nişancı Umay, timin komutanı Karanlık Yüzbaşı ve hikayede sözleşmeli er olarak görev yapan Yaşar Kayatürk seyircinin ilgiyle takip ettiği karakterler arasında yer aldı. Dizinin ilk bölümünde teröristler tarafından sıkıştırılan ve arkadaşı Okan’la birlikte bütün bir gece kalabalık bir terörist grubu durdurmayı başaran Yaşar Kayatürk özellikle açık sözlülüğü ve doğallığı ile seyirciden tam not aldı. Dizide Yaşar Kayatürk karakterini ise başarılı oyuncu Kayhan Açıkgöz canlandırıyor.

Sözleşmeli Er Yaşar Kayatürk Kimdir?

Fox Tv ekranlarında yayınlanan yeni dizi Dokuz Oğuz Süleyman ve Gül Güzelkaya tarafından kaleme alınıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Cem Akyoldaş otururken dizide Sözleşmeli Er Yaşar Kayatürk olarak yer alan karakter oldukça dikkat çekti. Yaşar Kayatürk Urfalıdır. Liseden sonra okumayan Yaşar, yazları çobanlık yaptığı için köpeklerle arası çok iyidir. Yaşar henüz küçükken üç kardeşi derede boğularak ölmüştür. Bu acı sonrası Yaşar’ın annesi bir daha konuşmamıştır, babası da 10 yıl önce ölen Yaşar’ın başka kimsesi yoktur. Gözünü budaktan esirgemeyen ve açık sözlülüğü ile timin sevilen karakterlerinden olan Yaşar zaman zaman bu durumu abartır ve kimsenin komutana söyleyemediklerini söyler. Şehir hayatına alışık olmadığı için bazı durumlarda nasıl davranacağını bilemez ama bu durumda yardımına en yakın arkadaşı Okan yetişir. Yaşar, doğal, masum, saf ve olabildiğine vatanına bağlı biridir.

Kayhan Açıkgöz Kimdir?

Dokuz Oğuz dizisinde Yaşar Kayatürk karakterini canlandıran Kayhan Açıkgöz 1 Mart 1987 yılında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite eğitimini tamamlamış ve ardından da tiyatro eğitimleri alarak setlerde yer almaya başlamıştır. Pek çok tiyatro oyununda roller alan oyuncu daha sonra film ve dizi setlerinde rol almıştır. Oyuncu bugüne kadar

-          Kız Kardeşler

-          Hayat ve

-          Kuru Otlar Üzerine adlı yapımlarda yer almıştır.

06-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar