Burak Sergen ve Toprak Sergen'in Babası Semih Sergen Vefat Etti

Burak Sergen ve Toprak Sergen'in Babası Semih Sergen Vefat Etti
Tiyatro dünyasının, sinema ve dizi filmlerin aranılan oyuncularından olan ve aynı zamanda seslendirmelerde yapan Semih Sergen hayata veda etti.

Dün hayata veda eden ve bugün Balıkesir’de toprağa verilen ünlü seslendirme sanatçısı Sungun Babacan’ın ardından usta bir seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu daha hayata veda etti. Ünlü tiyatro oyuncusu Semih Sergen 91 yaşında hayata veda etti. Aynı zamanda usta oyuncular Burak sergen ve Toprak Sergen’in de babası olan Semih Sergen bugüne kadar pek çok dizi ve filmde de rol almıştı. Ünlü ismin vefat haberini oğlu Burak Sergen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Ünlü isim babasının vefat haberini “canım babacım elveda” ifadeleriyle duyurdu. Ünlü isim Semih Sergen’in cenazesi pazartesi günü yapılacak tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Gölbaşı mezarlığında toprağa verilecek.

Kültür Bakanlığı Veda Etti

91 yaşında hayata veda eden Türk Tiyatrosu’nun ünlü oyuncularından ve aynı zamanda dizi ve sinema filmlerinin aranılan oyuncularından biri olan seslendirme sanatçısı Semih Sergen’in hayatını kaybetmesi sebebiyle Kültür Bakanlığı da bir taziye mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda “sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen’in vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dileriz. Sanat camiamızın başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı. Ünlü ismin vefat haberi aynı zamanda magazin basını, sosyal medya ve internet haber sitelerinde de geniş yer aldı. Ünlü ismin cenazesi yarın Ankara’da toprağa verilecek.

Semih Sergen Kimdir?

Bugüne kadar yüzden fazla tiyatro oyununda rol alan ve yine pek çok tiyatro oyununda yönetmenlik yapan ünlü oyuncu Semih sergen 13 Mayıs 1931 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından Ankara Devlet Konservatuarından mezun oldu be ardından sahne ve setlerde yer almaya başladı. Ünlü isim bugüne kadar yüzden fazla tiyatro oyununda rol alırken aynı zamanda sinema ve dizilerde de roller almıştır. Semih Sergen’in yer aldığı dizi ve filmler arasında, Sultan’ın Sırrı, Sıfır Dediğimde, Romantik, Birleşen Yollar, Malkoçoğlu, Karakolda Ayna Var, İsyancılar, Kadın İsterse, Kardeş Kanı, Garip Bir İzdivaç, Ayrılık, Tılsım Adası, Sarı Çiçek, Seher vakti, Sahra, Kumsaldaki İzler, Yüzleşme, Küçük Besleme, Kurtuluş ve Deniz Gurbetçileri yer almaktadır.

08-08-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar