Alparslan Büyük Selçuklu’da Barış Arduç’un Eşini Oynayacak İsim Belli Oldu!

Alparslan Büyük Selçuklu’da Barış Arduç’un Eşini Oynayacak İsim Belli Oldu!
TRT1’in sevilen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’da diziden ayrılan Fahriye Evcen’in yerine gelecek isim belli oldu. Barış Arduç’un partneri eşini oynayacak isim kim?

TRT 1 ekranlarının geçtiğimiz yıl reyting rekortmeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’nun yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Daha önce 2020-2021 sezonunda TRT1’de yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde çekilen dizinin başollerini Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Barış Bağcı, Sarp Levendoğlu, Gizen Karaca ve Erdinç Gülener paylaşmıştı. İlk sezonda dizideki rolünün bitmesi üzerine başrole yer alan oyuncuların bir kısmı diziden ayrıldı. Dizinin yapımcılığını yapan Emre Konuk aynı zamanda dizinin proje tasarımcılığını ve senaristliğini de yaptı. Dizisinin yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu Alparslan Büyük Selçuklu’da yönetici yapımcılığını Esi Gülce Kutluata, görüntü yönetmenliğini Hakan Dilber üstlendi. Dizinin bestelerini Batuhan Fırat ve Mustafa Güzel yaparken, müziklerini ise Gökhan Kırdar üstlendi. 30 Mayıs 2022 tarihinde sezon finali yapan dizi, Eylül- Ekim aylarında 2. Sezonu ile ekranlara gelecek. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yeni sezon için birçok yeni isim dahil oldu. özellikle Fahriye Evcen’in canlandırdığı Akça Hatun’un diziden ayrılması ile dizide Barış Arduç’a eşlik edecek isim merak edildi. Barış Arduç’un eşini oynayacak isim kim oldu? Barış Arduç’un partneri kim? İşte eşi Seferiye Hatun’a hayat verecek kişi?  

Fahriye Evcen’in Yerine Barış Arduç’un Partneri Kim Oldu?

TRT1’in çok izlenen dizisi ‘Alparslan Büyük Selçuklu’nun yeni sezon için çekilen ilk fragmanı yayınlandı. Ekrana gelen fragmanda yeni sezonda büyük bir sefere çıkması beklenen Alparslan’ın hac vazifesini yerine getirirken ve dua ederkenki görüntüleri fragmana damgasını vurdu. Görüntüler yeni sezon için beklentileri arttırırken, biran önce dizinin başlamasını bekleyen izleyicinin heyecanını arttırdı.

Yapımı Akli Film imzalı ve yapımcılığını Emre Konuk’un üstlendiği dizi oyunculukları, aksiyonu, senaryosu ve başarılı rejisiyle önümüzdeki sezona da damga vuracak. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Barış Arduç’un başrolünü oynadığı diziden sezon sonunda Fahriye Evcen ve Toprak Sergen ayrılmıştı. Dizinin kadrosuna Serhat Tutumluer, Bora Cengiz, Umut Karadağ ve Öykü Gürman katılmıştı.

Fahriye Evcen dizide Akça Hatun rolü ile Barış Arduç’un canlandırdığı Alparslan’ın nışanlısına ve Hasan’ın kızına hayat verdi. Sezon sonunda dizideki rolünün bitmesi ile ölerek diziye veda etti. Yeni sezonda Barış Arduç’un partneri kim olacak? Merak konusuydu. Barış Arduç’un partneri Kayra Zabcı oldu.

Barış Arduç’un Canlandırdığı Alparslan Bey’in Eşi Seferiye Hatun’a Hayat Verecek İsim Kim?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin asıl merak edilen oyuncusu Alparslan’ın eşi Seferiye Hatun’a hayat verecek isimdi. Bir süredir rol için bir takım isimlerin adı geçiyordu ancak yapımın bilindik bir oyuncu yerine yetenekli yeni bir isimle çalışmayı planladığı konuşuluyordu. O isim Muhteşem Yüzyıl dizisinde Ayşe Hümaşah Sultan rolü ile tanınan ve son olarak TV8’de ekrana gelen ‘Canım Annem’de seyirci karşısına çıkan Kayra Zabcı oldu. Kayra Zabcı dizide Sultan Alparslan’ın karısı ve Melikşah’ın annesi Seferiye Hatun karakterine hayat verecek. Olgun halini ise önceki yıl Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Çiğdem Selışık Onat oynamıştı.

Kayra Zabcı Kimdir?

Kayra Zabcı, aslen Malatya doğumludur. Ancak 2001 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda modelliğe başlayan güzel oyuncu 9-14 yaş arası için düzenlenen Best Model Çocuk Türkiye Prensesi seçildi. 2013 yılında aynı zamanda Best Child Model of the World yarışmasında birinci oldu.

Liseyi okuduğu yıllarda Tiyatro oyunculuğuna başladı. Şuan ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk eğitimi alıyor.

Kayra Zabcı Dizi ve Filmleri

2006 - Küçük Kıyamet (sinema)

2013 - Harem (Dizi)

2013 - Muhteşem Yüzyıl (Dizi)

2014 - Aşktan Kaçınılmaz (Dizi)

2014 - Hayat Yolunda (Dizi)

2014 - Küçük Ağa (Dizi)

2015 – Aydamaya (Dizi)

2016 - Seddülbahir 32 Saat (Dizi)

2017 - Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı (Sinema)

2018 - Vatanım Sensin (Dizi)

2019 - Gülperi (Dizi)

2020 - Doğduğun Ev Kaderindir (Dizi)

2022 - Canım Annem (Dizi)

2022 - Alparslan Büyük Selçuklu (Dizi) 






07-08-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar