Cevdet’in hamlesi Vasili’yi mat etti…

Cevdet’in hamlesi Vasili’yi mat etti…
Herkesin Cevdet için her şeyin bittiğini, yolun sonuna gelindiğini düşündüğü bir zamanda Cevdet’in müthiş planıyla işler yine yoluna girdi gibi görünüyor. Cevdet hem kendini hem de ailesini kurtarmışa benziyor.

Vatanım Sensin dizisi 1 Haziran Cuma akşamı 30. bölümüyle ekranlardaydı. Geçen hafta yayınlanan bomba gibi bir bölümden sonra, bu hafta dizi sevenler ekranlara kilitlendi. Vatanım Sensin’in heyecan dolu yeni bölümlerini canlı TV’den zevkle izleyebilirsiniz.
Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Vatanım Sensin’de bu hafta yine nefesler tutuldu.Ailesi rehin alınan ve kendi sırrı da ortaya çıkan Cevdet, bütün bu olanlardan kurtulabilmek için Vasili’nin istediğini yapmak zorunda kalır. Vasili Cevdet’ten kuvacılar’ın ve cephaneliklerin yerlerinin malumatını kendisine getirmesini ister. Cevdet’in bu malumatı getirebilmesi için 24 saat zamanı vardır.
Bu arada Yunan komutanlar toplanıp kuvacı gençlerin ve Ali Kemal’in infazına karar verirler. Cevdet planladığı üzere, Uşak’taki 23. Fırka Komutanlığından malumatları alır ve Yunan Karargahına doğru yola çıkar.Aynı zamanda Cevdet’i Kumandan Vasili’nin görevlendirdiği bir Yunan askeri takip etmektedir. Yakup gelen telgrafla Cevdet’in belgeleri aldığını öğrenir ve yolda Cevdet’in karşısına çıkar. Başta Cevdet’in gerçekten de vatanına ihanet edeceğinisanan Yakup sonrasında gerçeği öğrenir ve oda Cevdet’in planına dahil olur. Sağ salim belgelerle beraber Yunan Karargahına gelen Cevdet takipteki askerinde onaylamasıyla belgeleri Kumandan Vasili’ye verir.Cevdet yokken karargahta ve evindeki odasında arama yapılır ve Cevdet’in planın bir parçası olarak hazırladığı vasiyeti Kumandan Vasili tarafından bulunur. Vasiyette Ali Kemal’in Vasili ve Veronika’nın oğlu olduğu da yazılıdır. Cevdet geri geldiğinde bu malumatın gerçek olduğuna Kumandan Vasili’yi inandırır. Veronika ve Vasili Ali Kemal’in sol göğsünün altındaki yanık izini gördüklerinde tamamen emin olurlar. Ancak Ali Kemal’e bunu söylediklerinde Ali Kemal buna şiddetle karşı çıkar.

Leon hapisteki sevgilisi Hilal ve ailesini kurtarmak için elinden geleni yapar. Mehmet’e giderek bozduğu telgrafın parçasını verir ve telgrafın tekrar kullanılabilmesini sağlar.
Ali Kemal’in oğlu olduğunu öğrenen Vasili’nin bu duygusal durumunu fırsat bilen Cevdet, Ali Kemal’i infazdan kaçırırken Vasili’den Yunan askerlerini öldürmesini ister. Vasili Yunan askerlerini vururken de diğer Yunan Kumandanlarla beraber Vasili’ye suçüstü yapar ve Yunan Ordusu içine sızan hainin Vasili olduğunu söyler.
Diğer tarafta Hamilton Tevfik’i Yunanlılar’ın elinden kurtarır ve Londra’ya kaçabilmesi için şartını söyler. Hamilton’un Tevfik’ten istediği Mustafa Kemal’i infaz etmesidir. Tevfik de Hamilton’un bu isteğini kabul eder. Azize’yi de yanına alarak Londra’ya kaçış planları yapar.

02-06-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar