Yeni Gelin'de bu akşam büyü bozuluyor mu?

Yeni Gelin'de bu akşam büyü bozuluyor mu?
Star Tv'nin Kardeş Payı ve İşler Güçler'i, Trt 1'in Leyla ile Mecnun'u absürd komedi kategorisinde gençlere hitap ettiği için sosyal medyada sürekli başarılı oldular. Ancak reytinglerde isteneni verememişlerdi.

Show Tv'de bu akşam saat 20:00'de 13. bölümü yayınlanacak olan Yeni Gelin dizisi kanalın İçerde'den sonra en başarılı dizisi durumunda.

Oyuncu kadrosunda Tolga Mendi, Jessica May, Mustafa Avkıran, Dağhan Külegeç, Sema Keçik, Lale Başar, Zeynep Kankonde gibi iyi oyuncuların bulunduğu dizi her hafta seyirciye sunduğu absürd komedi ile ekranlarda az görülen bir türü başarıyla işliyor.

Star Tv'nin Kardeş Payı ve İşler Güçler'i, Trt 1'in Leyla ile Mecnun'u absürd komedi kategorisinde gençlere hitap ettiği için sosyal medyada sürekli başarılı oldular. Ancak reytinglerde isteneni verememişlerdi.

Yeni Gelin görünürde Anadolu'da bir aşiretin oğlu ile evlenen ve yetiştiği şehir ortamını bu aşkı için bırakan Bella'nın Hazar ile olan hikayesini anlatıyor. Ama işlenen hikaye böyle değil. Kaynanalar ve Ağa hikaye olarak şu anda daha etkililer. Yeni Gelin dizisi gençlere değil de daha çok orta yaşa hitap ettiği için uçuk kaçık da olsa şu anda reytinglerde istediğini alıyor. Diğer az reytingli absürt dizilerden farkı da bu.

Şevkat Yerimdar ve Türk Malı gibi komedi dizilerinin de reytinglerde zirvede olduğunu düşünürsek Türk seyircisinin gülme arzusunun sinemadan televizyona geçiş yaptığını da söyleyebiliriz.

Peki bu akşam bizi neler bekliyor?

Bu akşam buldukları define sonucu o kadar zenginliklerine rağmen Kalender Ağa'nın eşleri büyük bir ceza alıyor. Ağaya edilen bu ihanet sonucu ağa onlara odalarını boşalttırıyor ve tarlalarda ırgatlığa başlıyorlar. Bir nevi evdeki altınlar huzurlarını kaçırıyor.  

Bella ise Amca Bey'le yaptıkları bu son yolculuktan sonra büyüden kurtulduğuna ve yeniden hamile kalacağına inanıyor. Bella evde hazırlıklılarını yapsa da Hazar, Kağan Ağa'nın daveti ile bir yere gidiyor. Bella ise bu gidilen yeri bulduğu gibi baskın yapıyor  ve işler karışıyor.

Biraz da karakterler!

Şunu belirtmek gerekir ki Yeni Gelin dizisi karakter hikayesi için takip edilen bir dizi değil.  İzleyicilerin çoğu Bella ve Hazar için bu diziyi izlemiyor. Yakalanılan genel hava ve atmosfer diziyi izletiyor.

Tabii bunların yanında izleyicinin romantik komediye yönelmesi de etkili...

Çok etkisiz gibi görünse de dizideki bazı karakterlerin belli izleyicileri oluşmuştur. Sağ Salim film serisi ile önemli bir iş başaran Burçin Bildik, Müsellim karakteri ve Müsellimhanesi ile dizinin takip edilen önemli bir karakteri mesela.  

Zeynep Kankonde, Ayşe rolüyle tam karakterini bulmuş. Mimikler ve oyun komedi için birebir.

Esin Gündoğdu'nun Türkmen karakteri ile büyük oyunu bile bu atmosferde sırıtmıyor.

Evet, Yeni Gelin bütün karakterlerin işin altına elini koyduğu, hepsinin zincirin bir halkasını oluşturduğu atmosfer dizisi. Bir müddet bu şekilde tekrara düşmedikçe izlenecektir.

Bu akşamın dikkat çeken diğer bir dizisi olarak Star Tv'de yayınlanan Fazilet Hanım ve Kızları'nı ve Yeni Gelin'i canli tv üzerinden izleyebilirsiniz. 

03-06-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar