Cihat Tamer'in evlat acısı

Cihat Tamer'in evlat acısı
Tecrübeli oyuncu Cihat Tamer'in oğlu Atilla Tamer 57 yaşında yakalandığı amansız kanser hastalığından kurtulamayarak hayata veda etti.

Bizimkiler, Perihan Abla, Mahallenin Muhtarları, Yasemince gibi sayısız yapımda rol almış yılların oyuncusu Cihat Tamer aldığı bir haberle adeta yıkıldı. Uzun süreden beri kanser rahatsızlığı ile boğuşan tecrübeli ismin oğlu Atilla Tamer tedavi gördüğü özel hastanede 57 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın ikindi namazında düzenlenecek cenaze töreninin ardından Bakırköy Kabristanı’na defnedilecek.

Cihat Tamer’in büyük acısı

Yılların ustası, tecrübeli oyuncu Cihat Tamer 57 yaşındaki oğlunun ölümü ile sarsıldı. Aylardır kanser tedavisi gören ünlü oyuncunun oğlu Atilla Tamer tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini kapadı. "Sevgili oğlum Atilla Tamer'i kaybettik. Cenazesi yarın Ataköy Ömer Doruk Cami'sinde ikindi namazından sonra Bakırköy'deki aile mezarlığına defnedilecektir" diyerek sosyal medya hesabından oğlunun vefat haberini duyuran usta oyuncu durumu ağırlaşan oğlu için kan anonsu yapmıştı.

 

Cihat Tamer kimdir?

24 Şubat 1943’te İstanbul'da dünyaya gelen usta oyuncunun tam ismi Ahmet Cihat Tamer’dir. Aslen Rizeli olan sanatçı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. İlk olarak 1959 yılında amatör olarak Bakırköy Halkevi’nde tiyatroya başladı. 1961’den sonra Münir Özkul, Bulvar, Üç Maymun Kabare, Devekuşu Kabare, Üsküdar Oyuncuları, Dostlar Tiyatro Gruplarında çalıştıktan sonra Ercan Yazgan ile birlikte kurdukları Cihat Tamer _ Ercan Yazgan Tiyatrosu’nda birçok oyunda yer aldı. Çasod üyesi olan Tamer ilk olarak 1971 yılında Bir Varmış Bir Yokmuş filminde oynadı. Ardından 1980’ de Gerzek Şaban, 1984 de Bir Yudum Sevgi, 1985’te Patron Duymasın, 1986’da Değirmen filminde yer aldı. 1986 yılında Perihan Abla dizisinde oynayan oyuncu aynı yıl Yoksul isimli filmde de yer aldı. 1987’de Hayallerim, Aşkım ve Sen filminde oynayan oyuncu 1989’da efsane dizi Bizimkiler kadrosuna katıldı. 1990 ve 1992 yıllarında Kırmızı Kart ve Herkesin Hayali filmlerinde oynadıktan sonra Cihat Tamer’e asıl ününü sağlayan Mahalle’nin Muhtarları dizisinde oynadı. Daha sonra birçok dizi ve filmde yer alan oyuncunun yer aldığı yapımlar arasında Yasemince, Şans Kapıyı Kırınca, Mucize, Aşk Mantık İntikam, Kraliçe de var. Halen aktif olarak oyunculuğu sürdüren Cihat Tamer yakında çekimlerine başlayacak olan Paranoya isimli yapımda da yer alıyor. 

27-08-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler