Çok izlenen diziler 3 hafta yayınlanmayacak! Diziler neden yok?

Çok izlenen diziler 3 hafta yayınlanmayacak! Diziler neden yok?
Çukur, Bir Zamanlar Çukurova, Kadın gibi ekranların çok izlenen dizileri Ocak ayında ekranlarda olmayacak. Diziler neden yok? Ne zaman başlayacaklar?

Kesin olmamakla birlikte, birkaç haftadır televizyon dizilerinin yeni yılda yaklaşık üç hafta ekranlarda olmayacağı iddia ediliyordu. Bu hafta ekrana gelen dizilerin yeni fragmanlarının yayınlanmaması iddiaları güçlendirirken iddialar doğru olduğu ortaya çıktı. Peki yeni yılda dizilerin yeni bölümleri neden yok?

DİZİLER NEDEN YOK? (2019 OCAK)

Haftanın çok izlenen dizileri Çukur, Söz, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Kadın dizileri yılın son haftasında ekranlara gelirken, sezon finali kıvamında bir bölümle seyirciye keyifli dakikalar yaşatmayı başardılar. Yeni bölüm fragmanları yayınlanmayan dizilerin Ocak ayında bir kaç hafta ekranlarda olmayacağı belli oldu. Milliyet yazarı Sina Koloğlu, yeni yılda dizilerin akıbeti hakkında sektörün içindeki kişilerden aldığı bilgileri köşesine taşıdı.

"Ocak ayının ilk üç haftası özel televizyonlarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak..."

Ocak ayının ilk üç haftası özel televizyonlarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Sebep, reklam gelirinin olmaması. Yerli dizi pazarını satış ayağında önemli bir şirketin yetkilisi, “Ocak ayında üç hafta yayınlanmayacak. Eskiden bir haftaydı, geçtiğimiz sene iki hafta oldu. Bu yıl, üç haftaya çıktı” dedi. Önemli bir kanalın tepedeki ismine sordum, şu yanıtı aldım. “Doğrudur, reklam olmuyor bu dönemde. Ama hiç bu kadar uzun olmamıştı.” Bir önemli yapımcıyla da konuştum. “Ocak yetmez, şubat ayı da reklamsız geçiyor. Bu iki ay olabilir. Çünkü biz bu iki ay. boşuna yeni bölüm çekiyoruz” dedi. Kimi, “Böyle olmamıştı sektör zor durumda” sinyalini verdi kimi de “Bu dönem hep böyle geçerdi, hatta daha da uzun olmalı” dedi. Ev ahalisi, “Güzel film yayınlasınlar fırsattan istifade” şeklinde konuştu. Ya aksiyon ya yerli komedi, Türk filmi ağırlıklı gidiyor. Bir de yavaş yavaş daha fazla yarışmaya alıştırın kendinizi. Eskiden ‘Siyaset Meydanı’ olurdu, hayli ‘Renkli tartışmalar’ gerçekleşirdi geniş yelpazede... Hatta, ‘iyi filmler’ gösterilirdi. 

 Mesela gece şov programları vardı. Eleştirdiğimiz o yılları, arar hale geldik.

Ekrana yansıyanlardan sıkılanlar, zaten internete doğru kaydı, odalarına çoktan geçtiler. Belki de tüm bunlar, yeni bir düzene doğru gidişin de işareti... 

Sina Koloğlu'nun ulaştığı bilgiler doğrultusunda, diziler hakkındaki iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Ocak ayında özel televizyon kanallarında yayınlanan Çukur, Söz, Avlu, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Bir Zamanlar Çukurova gibi çok izlenen diziler maalesef ekranlarda olmayacak.

TRT1 ekranlarının çok izlenen dizileri Diriliş Ertuğrul, Kalk Gidelim, Elimi Bırakma ve Mehmetçik Kutlu Zafer yeni bölümleriyle Ocak ayında da ekranlarda olacak. 

Sezon dizileri 21 Ocak Pazartesi gününden itibaren yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye başlayacak.

26-12-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler