Cüneyt Arkın Hayatını Kaybetti

Cüneyt Arkın Hayatını Kaybetti
Türk Sinemasının en büyük değerlerinden biri olan ve rol aldığı yüzlerce filmle herkesin hafızasına kazınan duayen oyuncu Cüneyt Arkın 85 yaşında hayata veda etti.

Geçtiğimiz gün hayata veda eden usta oyuncu Osman Wöber’in ardından bir usta oyuncu daha hayatını kaybetti. Türk Sinemasının büyük değerlerinden Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. Rol aldığı yüzlerce filmle Türkiye’de yaşayan herkesin sevgisini kazanan, yaşadığı süre içinde hiç kimse tarafından kötü olarak anılmayan usta oyuncu gece yarısı özel bir hastanede hayatını kaybetti. Rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Cüneyt Arkın’ın vefat haberi gündemin ilk sırasına yerleşti. Pek çok oyuncu, ünlü isim ünlü oyuncunun hayatını kaybetmesi dolayısıyla üzüntülerini paylaşırken sosyal medyada da Cüneyt Arkın’la ilgili paylaşımlar ve mesajlar ilk sırada yer aldı.

Cüneyt Arkın’la Birlikte Bir Devir Kapandı

Yeşilçam Sinemasının en bilinen, en tanıdık, en meşhur yüzlerinden olan ve rol aldığı filmlerle herkesin çok yakından tanıdığı usta oyuncu Cüneyt Arkın 85 yaşında hayata veda etti. Cüneyt Arkın’ın ölmesiyle Yeşilçam’da bir devir kapandı. Kahramanlık, savaş, ağır dram, macera filmleri denince akla ilk gelen isim olan Cüneyt Arkın özellikle tarihi kişileri canlandırdığı kahramanlık filmleriyle tanındı. Kara Murat, Battal Gazi, Malkoçoğlu ve daha pek çok filmle adını duyuran usta oyuncu sinema tarihine adını yazdıran isimlerin başında geliyordu. Aldığı ödüllerle de lider olan Cüneyt Arkın’ın Betül Cüreklibatır ile evliydi. Bir kız, iki erkek üç çocuğu olan Cüneyt Arkın son olarak Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde rol almıştı. Ünlü oyuncunun hayatını kaybetmesi pek çok ünlü isim tarafından üzüntüyle karşılandı.

Cüneyt Arkın Kimdir?

Türk Sineması’nın usta oyuncularından gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 yılında dünyaya gelmiştir. Asıl mesleği doktorluk olan oyuncu askerlikten sonra Adana ve civarında doktorluk yapmıştır. Daha sonra Artist dergisinin yarışmasında birinci olan Cüneyt Arkın Halit Refiğ’in teklifiyle sinemaya katılmıştır. Bugüne kadar yüzlerce filmde rol alan usta oyuncunun rol aldığı filmlerden ilk akla gelenler arasında, Battal Gazi serisi, Kara Murat serisi, Malkoçoğlu, Gurbet Kuşları, Dünyayı Kurtaran Adam, Yıkılmayan Adam, Kılıç Aslan, Baskın, Mahkum, Hakanlar çarpışıyor, Gırgır Ali, İstasyon, Baba Kartal, Ala Geyik, Öğretmen Kemal, Katiller de Ağlar bulunmaktadır.

28-06-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar