Demet Akalın’ın Eşi Okan Kurt 510 Milyonluk Borçla Battı!

Demet Akalın’ın Eşi Okan Kurt 510 Milyonluk Borçla Battı!
Demet Akalın’ın boşandığı eşi Okan Kurt’un 40 yıllık nakliyat şirketleri için mahkeme iflas kararı verdi. İflasına karar verilen iki şirketin borcu 500 milyon lirayı aştı

Ünlü şarkıcı eski manken Demet Akalın özel hayatıyla ve her hareketiyle sosyal medyada ve magazinde gündeme gelen isimlerden biri olmaya devam ediyor. Demet Akalın, 2012 yılında başarılı iş adamı Okan Kurt ile evlenmişti. Çiftin 2014 yılında kızları Hira dünyaya gelmişti. Ünlü popçu Demet Akalın’ın iş hayatı ve özel hayatı güzel giderken, eşi Okan Kurt’un boçları ile yine gündeme bomba gibi düşmüştü. Borçların ödenmemesi üzerine Demet Akalın – Okan Kurt çiftinin Beykoz’daki evlerinde haciz işlemi uygulanmıştı. Karar gereği, villada bulunan bir dizi eşya haczedildi. Bu olay sonrasında Demet Akalın evliliğini bitirme kararı almıştı. 11 Eylül 2018 tarihinde boşanan çift, kısa süre sonra yeniden aynı evde yaşamaya başladı. Okan Kurt’un borçları ile ilgili mahkeme kararı verdi işte detaylar…

Okan Kurt Battı! Kurt’un Borcu Dudak Uçuklattı!

Demet Akalın ile Okan Kurt 2012 yılında evlenmiş, 2018 yılında çıkan haciz haberlerinin üzerine 7 yıllık birlikteliklerine bir anda son verip boşanmışlardı. Çiftinin Beykoz’daki evlerinde haciz işlemi uygulanmıştı. Karar gereği, villada bulunan bir dizi eşya haczedilmişti. Bu olay sonrasında Demet Akalın evliliğini bitirme kararı almıştı. Kimileri bu durumu ‘mal kaçırmak için boşandılar’ diyerek yorumlamıştı. Boşanmalarına rağmen çift bir iki haftalık ayrılığın üstüne tekrardan barışmış ve birlikte yaşamaya başlamışlardı.


Gazetecilerin yeniden Okan beyle evlenecek misiniz? Sorusuna, Demet Akalın; ‘’Okan’la tekrar evlilik olmaz, böyle güzel. İstemiyorum hiçbir şey.’’ Demişti.

Demet Akalın, 2015 yılında attığı tweet bu olaylarla birlikte yeniden gündeme geldi. O dönem Okan Kurt ile evli olan Demet Akalın sosyal medya hesabından ‘’Kocamla gurur duyuyorum, 100 tane TIR almış, bravo’’ mesajını paylaşmıştı.

Okan Kurt Sevgililer Günü’nde Demet Akalın’ın fotoğrafını TIR’ın üstüne billboard yaptırıp ‘’Seninle doğdum, seninle ölürüm, seni seviyorum canım karıcığım’’ yazdırmıştı.

Akalın da ‘’Canım kocam, kızlar sizin için dua ediyorum. Kocamın türevlerinden çıksın bulsun sizi diye’’ mesajıyla cevap vermişti.

Avukatı: ‘’Borca Batık Değil’’ Dedi. 510 Milyonluk Borç Çıktı!

Ulusal ve uluslararası taşımacılık sektöründe 40 yılı geride bırakan Martaş, bir süre önce finansal bir çıkmaza girdi. Baba Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’un sahibi olduğu Martaş Uluslararası Taşımacılık ile Martaş Nakliyat şirketleri için konkordato talebinde bulunulmuştu. İki şirketin uzlaşma iddialarıyla açtığı davalar devam ederken, kısa bir süre sonra işleri durdu.

Mahkeme, 11 Mart’ta görülen duruşmada tarafların savunma ve taleplerini aldı. Martaş’ın avukatı, şirketlerin borca batık olmadığını, sahip olduğu gayrimenkuller için yeni bir kıymet takdiri raporu alınması gerektiği kaydedildi.



Davanın görüldüğü Mersin 1. Ticaret Mahkemesi, geçtiğimiz Mayıs ayında görülen duruşmada iki şirkete birer yıl ek süre verdi. Ancak, mahkeme tarafından belirlenen süre dolmadan, dosyaya sunulan üç kişilik meclis üyesinin raporu rotayı değiştirdi. Raporda, şirketlerin ağır borç içinde olduğuna dikkat çekildi. Rapora göre iki şirketin borcu 510 milyon TL olarak gerçekleşti. Rapora göre, şirketin çoğunluğu gayrimenkul olmak üzere sahip olduğu varlıkların değeri 128 milyon TL.



Çoğunluğu banka avukatlarından oluşan alacaklılar grubu, kısa ve öz bir şekilde ‘Anlaşmasız faaliyet gösteren şirketler’ diyerek her iki şirket hakkında da iflas kararı verilmesini istedi.


17-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar