Demet Sağıroğlu Kimdir?

Demet Sağıroğlu Kimdir?
Kınalı Bebekle ünlenen sanatçı Kayahan’ın vokalisti olarak sanat hayatına başladı. Acun ile girdiği polemik nedeniyle sanatseverler merak edip araştırdı, Demet Sağıroğlu kimdir?

Acun Ilıcalı ile girdiği tartışmayla bir kez daha gündeme gelen Demet Sağıroğlu hanımefendi kişiliğiyle örnek sanatçılarımızdan biridir. Kınalı Bebekle ünlenen sanatçı Kayahan’ın vokalisti olarak sanat hayatına başladı. Son günlerde Acun ile girdiği polemik nedeniyle sanatseverler merak edip araştırdı,  Demet Sağıroğlu kimdir? İşte detaylar?

Demet Sağıroğlu Kimdir?

1966 Erzurum doğumlu sanatçı, mühendis bir baba ve öğretmen annenin kızıdır. Küçük yaşta Erzurum’dan ayrılan Demet Sağıroğlu, ilk, orta, lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Ardından Bilkent Üniversitesi Şan Bölümünün açtığı sınavda birinci oldu ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan Bölümü'nü burslu olarak okudu. Bununla da yetinmeyen sanatçı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi.

Sanat Hayatı

Kayahan ile tanışması ona sanat dünyasının kapılarını araladı. Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemelerine katılmak için hazırladığı şarkı vesilesiyle Kayahan'ın dikkatini çekti ve onun teklifini kabul etti. Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemelerinde ikinci olan Kayahan'ın "Melankoli" isimli şarkısında vokal yaparak profesyonel müziğe başlayan sanatçı, uzun süre Kayahan'la çalıştı.

Kayahan ile birlikte seslendirdikleri "Gözlerinin Hapsindeyim" şarkısı Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri'nde birinci oldu ve ülkemizi temsil ettiler. Demet Sağıroğlu asıl çıkışını 1994 yılında Kınalı Bebek albümü ile yaptı. Albümdeki şarkılardan "Arnavut Kaldırımı", "Hazan Mevsimi", "Yadigar" ve "Gönlünce Yaşa" parçaları Türk pop müziğinin unutulmazları arasına girdi. Şarkıcıyı özgün kılan bir özelliği de kliplerinde kullandığı görselliktir. Kınalı Bebek MTV'de yayınlandı ve "Arnavut Kaldırımı" parçası MCM'de en iyi klipler dalında üçüncü olarak büyük ses getirdi. Ardından albümler peş peşe geldi. “Şikayetim Var”, “Sımsıcak”, “Papatya Falları” derken “Korkum Yok” albümü uzun süre hafızalarda yer etti. Bir Demet Yasemen müzikalinde Belgin Doruk'u canlandıran sanatçı, Nilgün adlı televizyon dizisinde rol aldı. Birçok kompilasyon albümüne sesiyle destek veren demet Sağıroğlu kalburüstü filmlerin müziklerinde yer almayı başardı. En son Hiç Özlemedin mi? adlı albümünü 2012 yılında çıkararak müzik hayatını sonlandırdı.

Uzlaşmayı Reddetti

7 yıldır ortalıkta görünmeyen Demet Sağıroğlu yaptığı bir ihbarla adından söz ettirdi. Arnavut Kaldırımı adlı ünlü şarkısının O Ses Türkiye, O Ses Çocuklar ve Rising Star adlı yarışmalarda izinsiz kullanıldığını gerekçe göstererek yapımcı Acun Ilıcalı'dan şikâyetçi oldu. Hemen harekete geçen savcılık, Acun Medya hakkında Fikri Sinai Haklar Kanunu'na muhalefet suçundan dava açtı. Dilekçesinde şarkısının Tv8 kanalında hukuka aykırı şekilde defalarca izinsiz kullanıldığını dile getiren sanatçı, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. TV8 tarafından yapılan uzlaşma teklifini de kabul etmeyen Sağıroğlu ve davası hakkında gelişmeleri size duyurmaya devam edeceğiz.

16-07-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar