Depremin sembolü acılı babaya Ebru Yaşar sahip çıktı

Depremin sembolü acılı babaya Ebru Yaşar sahip çıktı
O gece kuzenleriyle babaannesinin evine giden genç kızın vefatı herkesi üzdü. Hatta dünya çapındaki pek çok ünlü isim deprem mesajlarında bu hazin resmi paylaştı

Depremde hayatını kaybeden kızının enkaz altında kalmasına rağmen bir türlü elini bırakmayan depremzede Mesut Hançer sadece Türkiye’de değil adete tüm dünyada depremin sembolü oldu.  6 Şubat 2023 Pazartesi  günü 9 saat arayla peş peşe gerçekleşen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki iki büyük deprem on vilayetimizi yıktı geçti ve 30 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Ve hala arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

Depremin sembolü acılı babaya Ebru Yaşar sahip çıktı

Enkaz altından canlı çıkarılan her bir vatandaşımız ülkemizdeki herkes için bir umut ve teselli kaynağı oluyor. Fakat enkazda hayatını kaybetmesine rağmen enkaz altından çıkana kadar 15 yaşındaki kızı Irmak Leyla Hançer’in elini bırakmayan depremzede baba Mesut Hançer herkesin gözlerinin yaşarmasına sebep oldu. O gece kuzenleriyle babaannesinin evine giden genç kızn vefatı başta babası olmak üzere herkesi üzdü. Hatta Angelina Jolie başta olmak üzere dünya çapındaki ünlü isim deprem mesajlarında bu hazin resmi paylaştı.

Acılı babaya Ankara’da ev ve iş imkanı sunulacak

O resmi yürekleri parçalayan Mesut Hançer’ın yardımına ünlü sanatçı Ebru Yaşar ve TV 100 ‘ün sahibi olan eşi iş insanı Necat Gülseven yetişti. Sosyal medyadan Mesut Hançer’e yıkılan evlerinin yerine Ankara’dan yeni bir ev alacaklarını ifade eden Ebru Yaşar, desteklerinin süreceğini ve iş imkanı sunulacağını belirtti.

Ebru Yaşar; “ Birlikte Güçlüyüz!”

Ünlü sanatçı Ebru Yaşar sosyal medya paylaşımında “Yaşadığımız facianın 7’nci gününde yaralarımızı tek yürek olduk sarmaya çalışıyoruz. Mesut Bey ve kızının yüreğimizi dağlayan bu karesi hafızalarımızdan silinmeyecek. Acılı aileyle görüştük, Ankara’da yaşamak istiyorlar. Biz de en acil şekilde Ankara’da hem evlerini kuracağız, hem de tüm ailenin iş imkanlarını sağlayacağız. Rabbim tüm bu acıyı yaşayan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun, yapılan tüm iyilikleri ve duaları kabul etsin #BirlikteGüçlüyüz” dedi.

Resmi Adem Altan çekmişti

AFP foto muhabiri Adem Altan’ın çektiği ve depremin sembolü haline resimde Mesut Hançer, depremde enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden kızının elini tutarken görüntülenmişti. O anları anlatan Adem Altan, Hançer'in kendisine üzgün ve kızgın bir şekilde "Çek, çek, çocuğumun resmini çek" dediğini söyledi.

13-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar