Devrim Özkan'ın dizisi Hz. Mevlâna sete çıktı

 Devrim Özkan'ın dizisi Hz. Mevlâna sete çıktı
Tarihi şahsiyetleri ekrana getiren TRT1’in dizisi Hz. Mevlana sete çıktı. İlk görüntüleri Devrim Özkan paylaştı. Dizi severler merak ediyor, Mevlana dizisinde kimler rol alıyor?

Ramo ve Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizilerinde gösterdiği performansla dikkatleri çeken genç oyuncu Devrim Özkan'ın rol aldığı Hz. Mevlâna dizisi sete çıktı. Tarihi şahsiyetleri birer dizi olarak ekrana getiren TRT1’in iddialı dizisi Hz. Mevlana’nın setten ilk görüntüsünü genç oyuncu Devrim Özkan paylaştı. Dizi severler merak ediyor, Hz. Mevlana dizisinde kimler rol alıyor? Genç oyuncu Devrim Özkan kimdir, nerelidir, hangi yapımlarda rol almıştır? Şimdi detaylar

 Devrim Özkan'ın dizisi Hz. Mevlâna sete çıktı

Yunus Emre, Payitaht, Barbaros Hayreddin gibi tarihi önemi haiz şahsiyetleri dizi olarak izleyiciyle buluşturan TRT, tarihimizde iz bırakan isimlerin hikâyelerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Uzun bir hazırlık aşamasından geçen ve Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin hayatını anlatan “Hz. Mevlâna” dizisi de Ramazan ayında ilk bölüm için motor dedi.

Çok heyecan, Mevlana geliyor

Çekimleri TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nda başlayan Hz. Mevlâna dizisiyle ilgili ilk paylaşım dizide rol alan Devrim Özkan'dan geldi. Güzel oyuncu paylaştığı fotoğrafa "Çok heyecan, Mevlana geliyor" notunu düştü.

Hz. Mevlana dizisinde kadro belli oldu

Payitaht dizisindeki performansıyla fenomen hale gelen Bülent İnal, Mevlâna Celaleddin-i Rumi'yi oynuyor. Yapımcılığını Ahmet Okur ve Kerem Ayyıldız’ın yaptığı Mevlana dizisinde Devrim Özkan da rol alıyor. Ali Aydın’ın kaleme aldığı dizide Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes gibi birbirinden önemli isimler üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın oturduğu dizinin görüntü yönetmenliğini ise ünlü görüntü yönetmeni İtalyan Cesare Danese yapıyor.

Devrim Özkan kimdir?

1998 İstanbul doğumlu Özkan aslen Muğlalıdır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Ana Sanat Dalı’nda eğitim gören oyuncu, kariyerine Rüya dizisiyle başladı. Entrikacı, çıkarları için kötülük yapmaktan çekinmeyen İpek Giray karakteriyle geniş hayran kitlesine ulaşan Devrim Özkan asıl çıkışını ise TRT 1 ekranlarında yayınlanan Vuslat dizisiyle yaptı. Sonrasında Ramo dizisinde Nehir karakterine hayat veren genç oyuncu Gelsin hayat Bildiği Gibi dizisinde Songül rolüyle beğeni topladı.

26-03-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar