Dilber Ay Kimdir? Neden Öldü?

Dilber Ay Kimdir? Neden Öldü?
Fantazi ve Türk Halk Müziğinin yanık seslerinden Kader mahkumlarının annesi Dilber Ay hayatını kaybetti. Peki Dilber Ay neden öldü? Sanatçı 63 yıllık ömründe neler yaşadı?

İnsan olurda onun kadar dobra olur mu, onun kadar kendi olur mu, onun kadar rahat, onun kadar samimi olur mu? Kimden bahsettiğimizi anladınız tabi. Dilber Ay, ya da gerçek adıyla Dilber Karakaş’tan bahsediyoruz. Bir döneme damgasını vuran sanatçılardan biri o da. Bir dönemin özelliklede hapishaneye düşmüş insanların acılarını anlatan sanatçılardan biri. Seslendirdiği hemen hemen bütün parçalarda bir yerinden bir şekilde insana dokunan, onun dertlerini anlatan biri Dilber Ay. Sevgili Dilber Ay’ı ne yazık ki kaybettik. Canlıtv takipçileri için Dilbet Ay kimdir, neden öldü detaylarıyla araştırdık.

Dilber Ay Neden Öldü?

Orta sınıfın dertlerini dile getiren ve özellikle kader mahkumlarının annesi olarak tanınan sanatçı Dilber Ay, kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Akraba ziyareti nedeniyle Ankara'ya giden Sinema ve ses sanatçısı Dilber Ay, rahatsızlanarak ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen sanatçı Dilber Ay'ı doktorlar hayatta tutmak için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdi ancak ne yazık ki Dilber Ay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Ankara eğitimve Araştırma Hastenesi Acil Servis Sorumlusu Dr. Kemal Günaydın, Dilber Ay'ın saat 22.05'te hastaneye geldiğini, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alamadıklarını ve saat 23.00'da hayatını kaybettiğini bildirdi.

Dilber Ay Kimdir?

Kureyşan aşiretine mensup olan Dilber Ay, 1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Gerçek adı Dilber Karakaş olan sanatçı Kahramanmaraş ilinde, ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Çok fakir bir aile çocuğu olmasına rağmen, ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan Ankara'ya göç etmiş ve oradan da Bolu-Düzce taraflarına yerleşmişlerdir. Sanatçı Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında babasından yaşlı bir adamla evlendirilmiştir. İki çocuk sahibi olan Dilber ay evlenmeden önce Düzce'de yapılan ses yarışmasını “Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim” türküsüyle birinci olarak kazanmıştır.

60 albüme imza atan sanatçının "Hacı Ağa", "Zorunda mıyım?", "Gelmezsen gelme" gibi eserler en çok tanındığı eserlerdir. Oyunculuk yeteneğine de sahip olan Ay, rol aldığı "Beynelmilel" sinema filmiyle 14. Altın Koza Film Festivali'nde "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüne değer görülmüştür. Sanatçı ayrıca "Hayat Sana Güzel" ve "Yol Arkadaşım 2" filimlerinde de rol almıştır. 63 yaşında hayata gözlerini yuman Dilber Ay’a bizde canlıtv ailesi olarak Allah’tan Rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

30-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler