Dilber Ay'ın acılarla dolu hayat hikayesi!

Dilber Ay'ın acılarla dolu hayat hikayesi!
Acıklı şarkılarıyla tanıdığımız sanatçı Dilber Ay’ın vefatı sevenlerini üzdü. Acılarla dolu bir hayat hikayesi olan Dilber Ay kimdir, Almanya’da neden hapis yattı

Acıklı şarkılarıyla tanıdığımız sanatçı Dilber Ay’ın kalp kriziyle vefat etmesi sevenlerini üzdü. Acılarla dolu bir hayat hikayesi olan Dilber Ay kimdir, Almanya’da neden hapis yattı, sorularına cevap aradık. Televizyon ekranlarında yaşamını gözyaşlarıyla anlatan Dilber Ay’ın hayatını canlitv takipçileri için araştırdık.

Kahramanmaraş’tan Frankfurt’a uzanan hayat yolculuğu

Yıllar önce işlediği bir cinayet yüzünden cezaevinde yatan Dilber Ay, 2017 yılında TV8 ekranlarında yayınlanan 'Yaşamdan Hikayeler' programında hayatını gözyaşlarıyla anlatmıştı. Kendisine tecavüz etmek isteyen kişiyi öldürdüğü için cezaevinde yatan ünlü sanatçı aynı programda Kahramanmaraş'tan Frankfurt'a uzanan hayat hikayesini dile getirmişti.

Çok yönlü sanatçı Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı ve sunucudur. 1956'da Kahramanmaraş’ta doğan Dilber Ay, ancak ilkokul 3. sınıfa kadar okuyabildi. Ailesiyle Düzce’ye göç eden Dilber Ay, 13 yaşında yaşlı bir adamla evlendirildi. O sırada Düzce'de TRT Radyosu’nun düzenlediği yarışmaya katıldı. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsüyle güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi Dilber Ay, boşandı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Daha sonra yerleştiği Almanya'da iki kere hapis yattı. 1998 yılında Almanya'da iken İbrahim Karakaş ile evlendi.

Neden Hapis Yattı?

Almanya'da turne sırasında kendisine tecavüz etmek isteyen kişiyi öldüren Dilber Ay şöyle itirafta bulundu. "Başıma kötü bir şey gelmesin diye vurdum adamı. 7-8 yerinden bıçakladım. Ah vah etmedim. Sarkıntılık yapmak istedi, o da boğazında kaldı" Ünlü türkücü, işlediği cinayet yüzünden Frankfurt'ta 8 ay 21 gün cezaevinde kaldı.

Çilelerle dolu hayatına birçok film sığdıran sanatçı Beynelminel filminde bir şarkıcıyı canlandırdı. 2017'de çekilen Çam Yarması filminde oynadı. Son olarak ise İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç'un başrollerde oynadığı Yol Arkadaşım filminde bir araba tamircisini canlandırdı

Flash TV'de yaptığı Kadere Mahkumlar programındaki cezaevi konsepti televizyon tarihinde bir ilk olmuştu. Dilber Ay, demir parmaklıklarla çevrili stüdyoda konuklarını ağırlamış, türkülerini seslendirmişti.

Hayatına Düzce'de devam eden Dilber Ay, akraba ziyareti için gittiği Ankara'da kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. canlitv olarak ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin.

Dilber Ay'ın Albümleri

Dilberay - Dilberay (1974)
Dilberay - 3 - Türküola (1975)
Dilberay - Meyrik (1981)
Dilberay - Hazal (1986)
Dilberay - Barak Muhabbeti 1 (1987)
Dilberay - Barak Muhabbeti 2 (1988)
Dilberay - Postaci Emmi (1990)
Dilberay - Oturak Havaları (1990)
Dilberay - Yandim Eyvah (1993)
Dilberay - Dağlar Oy (1993)
Dilberay - Bırak Ona Da Dokunma (1994)
Dilberay - Kisi Bitmez Daglarimin (1995)
Dilberay - Barak Kızı (1996)
Dilberay - Ölesen Gelin (1999)
Dilberay - Sürdüler Beni - Sen Tasmisin Demirmi (2000)
Dilberay - Bırakmadı Sevdan Beni - Yabancı (2001)
Dilberay - Oturdum Mezar Taşına (2002)
Dilberay - Maraşlı Gelin (2003)
Dilberay - Hasrete Koştuk (2005)
Dilberay - Alıp Başımı Gideyim (2005)
Dilberay - Hacı Ağa (Sarı Sabahlık) (2007)
Dilberay - Ellerin Olmus (2008)
Dilberay - Ötme Bülbül (2009)
Dilberay - Be Zalim - İtfaiyeci (2010)

 

30-04-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar