Dizi sektörüne “Karanlık Bölge” geliyor!

Dizi sektörüne “Karanlık Bölge” geliyor!
Son zamanlarda yıldızı parlayan dizi sektörüne “Karanlık Bölge” geliyor. Yepyeni bir dizi deneyimi olarak Podcast formatı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de rağbet görüyor.

Son zamanlarda yıldızı parlayan dizi sektörüne “Karanlık Bölge” geliyor. Yepyeni bir dizi deneyimi olarak Podcast formatı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de rağbet görüyor. Henüz 3 bölüm yayınlanmasına rağmen oldukça popüler olan Karanlık Bölge, daha önce denenmemiş bir formatla dinleyicinin karşısına çıktı.karanlık Bölge nasıl bir dizi ve hangi formatla çekiliyor, haberimizde. Şimdi detaylar

Dizi sektörüne “Karanlık Bölge” geliyor

Her geçen gün özgün yapımlara duyulan özlem artıyor. Konusu ve formatıyla birbirinin kopyası diziler artık eski tadını yitirdi. İşte tam da böyle bir ortamda tamamen kendine özel bir formatla yayınlanan Karanlık Bölge sektöre nefes aldıracak gibi görünüyor. Kurgusal bir podcast dizi formatında düzenlenen Karanlık Bölge; Spotify, Apple Podcasts ve Google Podcasts platformlarında dinlemeye açıldı ve üç bölümü yayınlandı. Yapımcı Candost Bayraktar, senarist Özge Satman Bayraktar ve başrol oyuncusu Tülin Özen’den oluşan Podbee projesi podcastlere destek olan markalarla birlikte büyümeyi hedefliyor. Şimdilik üç evrede hayata geçen içerikler Kurmaca diziler, haftalık düzenli yayınlar ve markalarla ortaklaşa gerçekleştirilecek podcastler olarak belirlendi. Karanlık Bölge’yi dinlemek için https://dinle.podbee.co/karanlik-bolge/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yayın stratejisi : Hayal Gücü!

Dinleyicinin hayal gücünü maksimum seviyede kullanmayı hedefleyen Karanlık Bölge’nin konusu da orijinal içerikten oluşuyor. Karakteri, atmosferi, dünyayı ona bırakmak ve bir taraftan da onu içeri çekmek olan Karanlık Bölge, çoğunluğun hayal ettiği yüksek kaliteli içerikleri tasarlıyor.

 

Türkiye’de büyüyen sektör: Podcastler

Ülkemizde gittikçe büyüyen podcast yayınlar henüz çok yeni. Podcast sektörü aynen YouTube gibi bir platform ve gittikçe gelişiyor. Bu platformda sunulan Karanlık Bölge üç bölüm halkinde dinleyiciye sunuldu ve "Bir dizi izliyormuş gibi dinledik," yorumlarıyla karşılandı. Karanlık Bölge efektleriyle, kurgusuyla ilk kapsamlı podcast dizisi olduğu için henüz çok yeni bir format. Kulaklığınızı takıp yalnız dinlediğinizde içindee yaşıyormuş hissi veren bu format, kan kaybedeb dizi sektörüne taze kan olacak gibi görünüyor.

 

Yenileri Sırada!

Kadroda Tülin Özen, Tansu Biçer ve Şebnem Hassanisougi gibi seyircinin ekranlardan tanıdığı isimlerden oluşan Karanlık Bölge gözden ziyade kulağa hitap eden bir dizi. Yapımcı Candost Bayraktar, senarist Özge Satman Bayraktar Karanlık Bölge dizisinin tutuğunu ve sırada yedi podcast içeriğinin olduğunu söylüyor. Haftalık içeriklere ağırlık verecekelrini belirten ikili, iki hafta içinde sekizinci şovlarını yayına alacak. Canlitv olarak yüksek kaliteli içerik üretmek için yola çıkan Karanlık Bölge’ye başarılar diliyoruz.

11-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar