İlk Podcast Dizisi Karanlık Bölge Yayında!

İlk Podcast Dizisi Karanlık Bölge Yayında!
Türkiye yeni bir dizi ve yeni bir yayın mecrası ile tanıştı. Yeni yayın mecrası ile Podcast yayınlar takip edilirken bu uygulamanın yakın zamanda artması bekleniyor. İşte detaylar!

Son zamanlarda değişik platformlarda değişik içeriklerle diziler ve programlar üretiliyor ve hedef kitlenin beğenisine sunuluyor. Özellikle teknolojinin gelişmesine paralel olarak her geçen gün değişik platformlardan seyirciye ulaşan pek çok yapım üretiliyor. Önce televizyonlar, ardından internet üzerinden yayın yapan platformlar ve şimdi de Podcast diziler ve programlar seyirciyle buluşuyor. Yeni bir teknoloji olan podcast ise her ne kadar daha önceki zamanlarda ki radyo tiyatrolarını hatırlatsa da yine de ondan farklı. Ve ülkemizin ilk Podcast dizisi de bu günler de sesiz sedasız takipçileriyle buluşmaya başladı. Karanlık bölge 1 Nisan’dan itibaren Spotify ve Podbee uygulamalarıyla takipçileriyle buluşmaya başladı. İşte detaylar!

İlk Podcast Dizi Karanlık Bölge Başladı!

Türkiye2nin ilk podcast dizisi Karanlık Bölge 1 Nisan’dan itibaren Spotify ve Podbee uygulamaları üzerinden takipçilerinin beğenisine sunuldu. Tansu Biçer’in yönetmenliğini yaptığı ve Tülün Özen tarafından kurgulanan Karanlık Bölge’de Tansu Biçer, Tülin Özen, Burcu Gölgedar, Esra Kızıldoğan, Şehsuvar Aktaş, Şebnem Hassanisoughi, Fatih Sevdi, Ezgi Çelik, Derya Şahan, İnci Sefa Cingöz, Sezer Arıçay, Efe Tunçer, Mustafa Kırantepe, Güneş Hanağası, Zehra Durgut, Selen Şenay, Kaan Altay Köprülü ve Tolga Güneş rol alıyor. Dizi 6 bölümden oluşuyor ve 1 Nisan’dan itibaren de yayınlanmaya başlandı.

Karanlık Bölge Konusu!

Ütopik bir gelecekte dedektiflik yapan Yaz, ön yargıları yüzünden Karanlık Bölge Rehabilitasyon Merkezi’nde görevlendirilir. Yaz, bu görevinde çömez partneri Ela ile birlikte beş yıl önce işlediği bir suçtan ötürü Karanlık Bölge’de vaka olan Kuzey Bayraklı’nın rehabilitasyon sürecini tamamlayıp tamamlamadığını test etmektedir. Kuzey, önceki hayatında bir işyerinde üst düzey yöneticilik yapmaktadır ve burada işlediği suç sonrasında aynı firmanın Karanlık Bölgesi’ne bu sefer beyaz yakalı bir kontrol sorumlusu olarak atanır. Dizinin kahramanı Yaz bu ortamda Kuzey’i tanıdıkça ön yargılarından arınabilecek midir? 6 bölümlük dizi yayınlandığı platform ile de bir başlangıç ve yeni bir akım oluşturabilecek mi yakın zamanda ortaya çıkacaktır.

Podcast yayın Nedir?

Ülkemizde ilk kez denenen Podcast yayın aslında bir nevi radyo tiyatrosu gibi algılansa da tam olarak böyle değil. Öncelikle bu tür bir yayın görüntülü değil işitseldir ve bu tür bir yayını takip edebilmek için mobil telefonunuza ya da tablet ya da bilgisayarınıza dizi ya da programı takip edebilmek için bir uygulama indirmeniz gerekmektedir. Uygulamanın indirilmesiyle birlikte yapımlar artık her an her yerde sizin dinlemeniz için elinizin altında olacaktır. Bu uygulamalardan en popüler olanlar ise Spotify ve Podbee’dir.

08-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar