Dizi Yapımcıları Deprem Bölgesinde Okul Yapacak

Dizi Yapımcıları Deprem Bölgesinde Okul Yapacak
Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası bölgeye yapılan yardımlar devam ediyor. Dizi yapımcıları da bölgede okul yaptırmaya karar verdi.

Ülkemizde yaşanan en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçen ve Kahramanmaraş merkez olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin etkileri ve yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremde yıkılan binaların enkazı kaldırılmaya başlanırken öbür taraftan yıkılan binaların yerine yapılacak yeni yapıların hazırlıklarına da başlandı. Bölgede yıkılan evlere ek olarak camiler, okullar ve daha pek çok bina yerle bir oldu. Bölgeye yardımda bulunmak isteyenler hem maddi hem de ayni yardımlarla desteklerini açıklarken dizi ve sinema sektörü de bu konuda yapmayı planladığı yardımı belirledi. Televizyon ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği TESİYAP deprem bölgesine ilk günden itibaren yardımda bulunurken son olarak bölgede bir okul yaptırma kararı aldı.

Yapımcılar Okul Yaptıracak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası tüm ülke aynı acıda bir araya gelirken televizyon ve dijital yayın platformlarına içerik üreten yapımcılar bölge için ilk günden itibaren elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca dizi setlerine ara verilmesinde öncü bir rol oynayan ve deprem bölgesine yardımlarda bulunan TESİYAP aynı zamanda bölgeye okul yaptırma kararı aldı. Yapılan açıklamada “Yapımcılar Derneği ve Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Yapımcılar Derneği’ne üye kurumlarımız ve değerli dizi yapımcılarımız ile yaptığımız yönetim kurulu olağan üstü toplantısı sonucunda üyelerimizin bugüne kadar yaptığı ayni ve nakdi katkıları dışında olmak üzere, yapımcılarımız tarafından yapılan nakdi bağışlarla, afet bölgesinde tam donanımlı bir okul yaptırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Dizi Malzemeleri Bölgeye Gönderildi

Yaşanan büyük deprem sonrası bölgeye yardım için seferber olan diziler çekimlerine bir hafta ara verirken aynı zamanda deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan, jeneratör, ışık malzemeleri ve karavanları bölgeye göndermeye karar vermiş ve bunun için pek çok yapım şirketi bu malzemeleri deprem bölgesine ulaştırmıştı. Aynı zamanda dizi sektöründe çalışan oyuncu ve diğer pek çok çalışan da ellerinden geldiğince yardımda bulunmuş ve yardımlara ön ayak olmuşlardır. Halen yardımlarına devam eden sektör bu depremde bölgeyle tam bir dayanılma içinde bulunmuş ve bu da büyük takdir toplamıştı.

16-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler