‘Dokuz Oğuz’ dizisi yeni tanıtımı yayınlandı

‘Dokuz Oğuz’ dizisi yeni tanıtımı yayınlandı
Tanıtım filminde dizinin temposunun hep yüksek olacağı, şanlı Mehmetçiğimizin iki bin yılı aşkın destansı hikayesinde bugün gelinen zirvede efsanenin dimdik ayakta olduğu görülüyor

‘Dokuz Oğuz’ dizisi ne zaman ekranlarda olacak? Dokuz Oğuz dizisinin senaristi ve yönetmeni kim? Dizinin konusu ne? Son tanıtım filminde neden bahsediliyor? Oyuncu kadrosu hangi oyunculardan oluşuyr? Dokuz Oğuz ile ilgili merak ettikleriniz yazımızın içeriğinde .İşte detaylar…

Yeni tanıtım filmi geldi

Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Dokuz Oğuz’ dizisinin yayın tarihinin belli olmasıyla bir tanıtım filmi daha geldi. Tanıtım filminde dizinin temposunun hep yüksek olacağı, şanlı Mehmetçiğimizin iki bin yılı aşkın destansı hikayesinde bugün gelinen zirvede efsanenin dimdik ayakta olduğu görülüyor.

‘Dokuz Oğuz’ dizisi 28 Ocak’ta Fox TV’de

Yönetmen koltuğunda Cem Akyoldaş ‘ın oturduğu Fox TV’nin yeni dizisi “Dokuz Oğuz” 28 Ocak ‘ta ilk bölümüyle ekranlarda olacak. Fox TV’de 109 bölüm olarak yayınlanan ‘Savaşçı’ dizisinin devamı niteliğinde olan “Dokuz Oğuz” dizisinin senaryosunu da Savaşçı’da olduğu gibi Süleyman Çobanoğlu kaleme alıyor.

‘Dokuz Oğuz’ Oyuncu kadrosu

Başrollerinde Kubilay Aka, Yasemin Kay Allen, Deniz Işın’ın rol aldığı Dokuz Işık dizisinin dizisinde rol alan diğer isimler ise şunlar; Hakan Boyav, Tuncer Salman, Dağhan Külegeç, Kayhan açıkgöz, Serhan Onat, Rami Narin, Volkan Keskin, Yatlan Meydan, Mehmet Çevik ve Sahra Taş.

Dizinin konusu

‘Dokuz Oğuz’ dizisi dünyanın neresinde Türk varsa onun haklarınısavunacak, onun için savaşacak “Oğuz Timi”nin hikayesi anlatılıyor. Albay Tomris Toprak “Türk dünyası Acil Mücadele Timi”ni kurmak için gecesini gündüzüne katarak titiz bir şekilde uğraşmış ve en gözde askerlerden oluşan ‘Oğuz Timi’ni kurmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en gözde timi olan bu birlik dünyanın neresinde bir Türk zulme, haksızlığa uğrarsa orada olacak ve ölümüne çarpışacaktır. Yüzbaşı Batur Karanlık tim komutanı seçilmiştir. Seçilmesinin sebebi çalışkanlığı, yetenekli olması ve gözünü budaktan sakınmayacak derecede cesur olmasıdır. Yüzbaşı Batur’un isteğiyle Oğuz Timi’ne gözde askerler seçilmiştir. Gözüpek ve yiğit askerlerden oluşan timdekiler yemin ederek kutsal görevlerine başlar. Oğuz Timi’de yer alan gözüpek askerler;  Teğmen Yiğit Toygar, Astsubaylar; Umay Çolpan, Ercan Korkut, Timur Gökay, Boran Delideniz, Sözleşmeli erler; Okan Demirkır ve Yaşar Kayatürk.

Fox TV cumartesiyi Dokuz Oğuz'a ayırdı

Fox TV, ‘Darmaduman’ dizisinden boşalan Cumartesi gününü “Dokuz Oğuz” dizisine ayırdı. 21 Ocak’ta başlaması düşünülen dizi bir hafta gecikme ile ekranlarda olacak. “Dokuz Oğuz” dizisi 28 Ocak Cumartesi , saat 20.00’de Fox TV ekranlarında izleyicisine merhaba diyecek.

20-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar