Dokuz Oğuz Umay Kimdir?

Dokuz Oğuz Umay Kimdir?
Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Dokuz oğuz dizisinin keskin nişancısı Umay Çolpan kimdir ve bu karakteri kim canlandırmaktadır?

Gold Film tarafından Fox Tv için hazırlanan ve cumartesi akşamları ekrana gelmeye başlayan yeni dizi Dokuz Oğuz seyirci tarafından heyecanla karşılandı ve aldığı reytingle de kanalının yeni umudu oldu. Askeri bir proje olarak hazırlanan ve uzun süredir üzerinde çalışılan dizi yayınlanan fragmanlarla da merak konusu olmuştu. Süleyman Çobanoğlu ve Gül Güzelkaya tarafından senaryosu yazılan dizi Cem Akyoldaş tarafından yönetmenliği yapılan dizide birbirinden ünlü ve genç bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Türk Dünyası üzerinde yaşanan herhangi bir soruna karşı kurulan acil müdahale timi olan Oğuz Timinin hikayesini anlatan dizinin yayınlanan ilk bölümü seyirciyi oldukça tatmin etti. Dizide başrolü Kubilay Aka ve Yasemin Allen’in paylaştığı dizide yer alan başarılı ve güzel oyuncu Sahra Şaş sürpriz bir karakterle seyirci karşısına çıktı.

Astsubay Üstçavuş Umay Çolpan Kimdir?

Yeni başlayan Dokuz Oğuz dizisinde birbirinden ünlü ve genç yetenekler yer alıyor. Dizinin hikayesinde değişik özellikte karakterler yer alırken bu karakterlerden biri de Dokuz oğuz Timinin sahadaki tek kadın karakteri olan Astsubay Üstçavuş Umay Çolpan oldu. Umay Çolpan üstün başarısı, sadakati, gözü karalığı ile Oğuz Timine seçilirken time keskin nişancı olarak katılmış. Umay Astsubay timin keskin nişancısı olarak kendine güvenenleri asla hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Eli asla titremeyen, gözleri kartal gibi biridir. Ankara’da bir yetiştirme yurdunda büyümüştür ve yurtta anne diye bildiği Fatma Hanım’la halen görüşmektedir. Fatma Hanım’ın Umay üstündeki emeği büyüktür. Umay ta küçüklüğünden beri asker olmak istemiştir ve Fatma Hanım’da onu bu konuda her zaman desteklemiştir. Umay Astsubay, sağ duyulu, yetenekli, nişan aldığında zamanın durduğu ve sadece hedefine odaklanan bir Türk askeridir.

Sahra Şaş Kimdir?

Gold Film tarafından hazırlanan yeni dizi Dokuz Oğuz’da Umay Çolpan karakteriyle seyirci karşısına çıkan başarılı oyuncu Sahra şaş 15 Kasım 1994 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından oyunculuk eğitimi alan Sahra Şaş ilk oyunculuk deneyimini Tatar Ramazan ile yapmıştır. Başarılı oyuncu bu dizinin ardından peş peşe

-          Muhteşem Yüzyıl

-          Bizim Hikaye

-          Martı

-          Kadın

-          Çoban Yıldızı

-          Kösem Sultan ve

-          Aşkın Dili Yok adlı yapımlarda yer almıştır.

30-01-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar