Dumping Sendromuna Yakalanıp Ölümden Dönen Seren Serengil'in Son Durumu

Dumping Sendromuna Yakalanıp Ölümden Dönen Seren Serengil'in Son Durumu
Seren Serengil hastaneden taburcu oldu! ’dumping sendromu’na yakalanan serengil, geçirdiği riskli ameliyattan sonra, ölümden döndüğünü açıkladı. Serengil’in sağlık durumu iyi.

Serengil, Oyuncu Öztürk Serengil’in kızıdır. 1971 de İstanbul’da doğdu. 16 yaşında maksim gazinosunda assolist olarak kariyerinin ilk adımlarını atmaya başladı. Babası gibi kendisi de birçok filmde oynadı, Aynı zamanda 91 yılında ilk albümünü çıkardı. Ve bazı şarkılarını kendi yazıp besteledi. Klasik piyano çalmakta olan Serengil, yüzlerce sohbet programına konuk oldu, onlarca tv programı sundu. En son 2020 de Beyaz Tv’de hafta içi her gün yayınlanan ‘’söylemezsen olmaz’’ programında kendisiyle birlikte, Arto ve Bircan Bali’yle sunuculuk yaptı.

Serengil’in Hastalığı Sevenlerini Üzdü

Seren Serengil, ilk mide ameliyatını 2016 yılında oldu. zayıflama uğruna geçirdiği yanlış mide ameliyatlarından sonra ‘dumping sendromu’na yakalandı, 70 kilodan 43,5 kiloya kadar hızla düştü. Böbrek, karaciğer ve pankreası iflas edecek noktaya geldi. ‘’söylemezsen olmaz’’ programı yayınlanırken zaman zaman programa çıkamadı ve o günlerde ‘’doktor kontrollerim devam edeceğinden yayında olamayacağım.’’şeklinde açıklamalarda bulundu. Yeniden eski sağlığına kavuşmak için geçtiğimiz cuma günü riskli bir ameliyat daha oldu. Ölümden döndüğünü ‘’geçirdiğim yanlış mide küçültme ameliyatı sebebiyle geldiğim uçurumun kenarından Prof. Dr. Alper Çelik ve ekibi döndürdü’’ sözleriyle açıkladı.

Ünlü Sanatçıdan Sevenlerini Mutlu Edecek Mesaj Geldi

Ameliyatı iyi geçen Serengil ,’’çok şükür hayattayım, bağırsağımdaki dikişler yüzünden ağrılarım var ama her şey yolunda’’dedi. Sevgilisi Mustafa Rahman Tohma ,bir an olsun Serengil’i yalnız bırakmadı. Serengil ‘’sağ olsun Tohma bakıyor, 1 saatte bir yürütüyor, yemeğimi yedirtiyor, tuvalete çıkartıyor. Bundan sonrası içinde zorlu bir yolculuk beni bekliyor ama buna da şükür’’ dedi.

Serengil’in Doktorundan Şok Edecek Açıklama: ‘’Midesi Alınmış !’’

Serengil’in dr u; Prof. Dr. Alper Çelik ‘’defalarca aynı bölgeden ameliyat olmuştu, çok riskli bir ameliyat geçirdi. Karnında yapışıklıklar vardı, onları temizledik, ince bağırsaklarının büyük bölümü boşa çıkaracak hale getirilmiş. İnce bağırsaklar ile üst mide arasında bağlantı yapılmıştı, bizde alt mideyle bağlantı yapacaktık, fakat alt mideyi bulamadık’’ dedi. Prof. Dr. Çelik ‘’boşa çıkarılmış ince bağırsakları kendi tekniklerimizle yeniden sindirime geri kazandırdık, bu sayede birkaç aya kendini toparlayacak. Eğer biz bu ameliyatı gerçekleştirmeseydik Seren hanımı kaybederdik. Ölümden döndürdük’’ dedi.

Dumping Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Yeditepe Hastanesinin açıklamasına göre dumping sendromu; Hızlı mide boşalmasına bağlı, mide bulantısı, ishal gibi semptomların görüldüğü, yemek yedikten sonra yorgun hissetme, yediklerinin mideden on iki parmak bağırsağa doğru çok hızlı geçtiği bir durumdur. Belirtilerin ise yarım saat ile 3 saat içerisinde ortaya çıktığı görülür. En belirgin sebebi mide ve yemek borusu ameliyatlarıdır. Hastadaki bulgularla teşhisi konur, ayrıca glukoz toleransı testi ve mide boşaltma taraması testleriyle tanı doğrulanır. Tedavisinde ise; öncelikle bir çok hastada beslenme alışkanlığının değiştirilmesiyle hastanın iyileştiği görülmüştür. Bunun dışında Dr unuz tarafından 5 öğünden fazla yemek yenmesi önerilebilir. Yemekten sonra uzanmak, lifli gıdalar, yağlı ve protein tüketmek gerekir. Hastalığın ilerlemesine göre ilaç veya ameliyat gerekebilir.

23-12-2021
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar