EDHO Setinde İnanılmaz Korona Virüs Önlemleri!

EDHO Setinde İnanılmaz Korona Virüs Önlemleri!
Fenomen dizilerden Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz korona virüs sebebiyle ara verdiği çekimlere yeniden başladı. Dizi virüs tedbirleri kapsamında büyük önlemler aldı. İşte detaylar!

Korona virüsün ülkemizde etkilediği sektörlerin başında hiç şüphesiz yayıncılık sektörü geliyor. Televizyonlar ülkemizi de etkisi altına alan virüs sebebiyle yeni programların çekimlerini gerçekleştirmezken televizyonların önemli yayınlarından olan ve yayın akışında çok ciddi bir yer işgal eden dizilerde virüs sebebiyle set çalışmalarını durdurdu. Az sayıda dizi korku ve endişe içinde çalışmalarına devam ederken çalışanlar ve oyuncular adeta korkuyla yatıp korkuyla kalkıyorlar. Atv ekranlarında Salı akşamları ekrana gelen ve kanalın önemli yapımlarından olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz da set çalışmalarına verdiği kısa bir aranın ardından sete geri döndü. Dizi çalışmalarını büyük bir endişe ve korku içinde gerçekleştirirken yapımcılar da ellerinden gelen tedbiri almaya çalıştılar. İşte detaylar!

EDHO’da Olağan Üstü Korona Virüs Önlemleri!

Yapım şirketleri televizyonlara ve internet yayın platformları için ürettiği dizilerin çekimlerini dünyayı saran korona virüs sebebiyle durdururken çekimlere geri dönen Atv’nin reytingi bol fenomen dizisi EDHO virüsten etkilenmemek için tüm tedbirleri almaya çalıştı. Beş sezondur ekranlarda olan ve 12 Mayıs gibi final yapacağı tahmin edilen dizinin çekimleri yapılırken yapımcılar olağan üstü tedbirler almaya çalıştı. Birçok dizinin aksine sete geri dönen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Almaz yoğun güvenlik önlemleri altında çekimleri sürdürüyor. Onur Tan tarafından yönetilen ve birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizinin çekim mekanlarında her daim tam donanımlı bir ambulans hazır bekliyor. Ayrıca başka tedbirlerde alınmış durumda. Bunlar arasında dizinin çekimlerinin çok tekrar yapmadan hızlı bir şekilde çekilmesi, az sayıda figüran kullanılması ve figüranların seçiminde titiz davranılması, az sayıda mekan kullanılması ve çalışanların evden alınıp tekrar eve bırakılması ve gereği kadar çalışan bulundurulması gibi önlemler alınmış durumda.

EDHO’da 65 Yaş Üstüne Sahne Yazılmıyor!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın çekimleri kontrollü devam ederken dizi virüs tehdidine karşı tedbiri de elden bırakmıyor. Yapımcı bunun için çok ciddi bir masraf yaparak temizlik malzemelerini sete alırken çekimden önce mekanların dezenfekte edilmesi sağlanıyor. Ayrıca çalışanlar kolonya, sabun gibi malzemelerle her zaman kendilerini temiz tutmaya çalışırken sosyal mesafe kurallarına da elden geldiğince riayet ediliyor. Tüm bunların yanında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın oyuncuları arasında yer alan ve 65 yaş üstünde bulunan başarılı oyuncular Sabina Toziya (73) ve Turgay Tanülkü (66) için de sahne yazılmıyor. Ayrıca dizinin çekimleri için Bodrum’dan gelip giden güzel oyuncu Sanem Çelik’te (ceylan) annesinin sağlık sorunları nedeniyle izin almış durumda ve oyuncuya yeni bölümlerde sahne yazılmayacak.

27-03-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar