Efsane futbolcu Maradona hayatını kaybetti!

Efsane futbolcu Maradona hayatını kaybetti!
Efsane futbolcu Maradona hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü futbol yıldızı Diego Armando Maradona'nın vefat haberi dünya basınında geniş yer buldu.

Futbol dünyasının efsane isimlerinden biri olan Diego Armando Maradona vefat etti. Ünlü futbol yıldızı Maradona bir ay önce beyninde oluşan pıhtı sebebiyle ameliyat olmuştu. Oynadığı futbol ve golleriyle dünyaca bir üne kavuşan efsane futbolcu  yaşında geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Sevilen oyuncunun vefat haberi Arjantinli medyasından Clarin tarafından duyuruldu. Kısa sürede doğrulanan haber dünya basınında son dakika haberi olarak yer aldı. Efsane isim Diego Armando Maradona 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Maradona neden öldü?

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Diego Armando Maradona, geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti. Beyninde pıhtı oluşan efsane oyuncu zorlu bir ameliyat geçirmiş ve tedavisinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edilmişti. Sağlık durumu iyi olarak bilinen Diego Armando Maradona'nın kalp krizi geçirerek vefat ettiği bilgisi verildi. Futbol hayatının son dönemlerinde alkol ve uyuşturucu bağımlılığı haberleri ile gündeme gelen Maradona, Küba Devlet Başkanı Fidel Castro tarafından tedavi ettirilmiş ve tekrar sahalara dönmüştü.

Maradona tüm dünyanın dikkatini çekmişti

Arjantin Milli Takımı'nda oynayan Diego Armando Maradona Barcelona, Napoli ve Boca Juniors, Old Boys, Sevilla, Newell's, Argentinos Juniors takımlarında forma giymişti. Oynadığı takımlara kazandırdığı başarılarla ve oyun tarzıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Maradona, 1986 yılında Meksika'da Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasını sağlayan isimlerden biriydi.

Diego Armando Maradona kimdir?

Diego Armando Maradona, 30 Ekim 1960 yılında Buenos Aires'te dünyaya geldi. Futbol dünyasının efsaneleşen ismi Maradona, gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olarak gösteriliyor. Maradona, Pele ile birlikte FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülüne layık görülmüştü. İki kez en yüksek tranfer ücreti alan futbolcu olan Maradona bu alanda bir rekorun sahibiydi. 1986 Dünya Kupası sonrasında Altın Top ödülü kazanmıştı. İngiltere'ye attığı efsane 2 gol dünya tarihine geçen başarılı goller olarak bugün bile hatırlanır. 60 metre sürdüğü topla beş oyuncuyu geçerek attığı gol ise Yüzyılın Golü olarak dünya futbol tarihindeki yerini almıştı. 2008 yılında getirildiği Arjantin teknik direktörlüğünden 15 ay sonra istifa etmişti. İstifası 2010 FIFA Dünya Kupası'nda olmuştu. Diego Armando Maradona 25 Kasım 2020'de hayata veda etti.

25-11-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar