Ego Dizisi Uyarlama mı?

Ego Dizisi Uyarlama mı?
Fox Tv ekranlarında seyirciyle buluşan yeni dizilerden Ego dizisi uyarlama mı, yoksa orijinal içerik mi? Dizi uyarlama ise hangi yapımdan uyarlandı? İşte cevabı!

Son zamanlarda ülkemizde yayın yapan televizyon kanalları zaman zaman orijinal içerik yerine yabancı yapımlardan uyarlanan dizileri seyirciyle buluşturma yoluna gidiyorlar. Bu hem yeni fikir bulma zorluğundan hem de yoğun olarak reyting kaygısından ileri geliyor. Yapım şirketleri ve kanallar reyting riski almamak için yabancı ülkelerde yayınlanmış ve belli bir seyredilirliğe ulaşmış yapımların yayın haklarını satın alarak bu yapımları yerli olarak yeniden uyarlıyor ve riskten en azından uzak durmaya çalışıyorlar. Fox Tv ekranlarında yeni başlayan ve henüz ilk bölümü ekrana gelen Erkeğe Güven Olmaz (Ego) dizisinin de uyarlama olup olmadığı son günlerde sektörde ve sosyal medyada konuşulmaya başlandı? Peki Pastel Film tarafından hazırlanan ve Fox Tv ekranlarında yayınlanan Ego uyarlama mı?

Ego Uyarlama mı Değil mi?

Pastel Film tarafından hazırlanan ve Fox Tv ekranlarında yayınlanan Ego dizisi ile ilgili orijinal içerik mi uyarlama mı şeklindeki sorular devam ediyor. Sektörle ilgili haber yapan bazı internet haber siteleri dizinin uyarlama olduğunu iddia ederken bazıları ise orijinal içerik olduğunu belirtiyor. Wikipedia dizinin 2014 yılında Güney Kore’de yayınlanan ve 20 bölüm süren Temptation adlı diziden uyarlandığını belirtiyor. Yine bazı sektörle ilgili haber yapan siteler ve sosyal medya platformları da dizinin orjinali 20 bölüm olan ve Lee Ji-hoon tarafından kaleme alınan Temptation’tan uyarlandığını belirtiyor. Temptation Güney Kore’de 20 bölüm olarak 2014 yılında yayınlanmıştı. Türk televizyonları sıklıkla Güney Kore menşeli yapımlardan uyarlama dizileri seyirciyle buluşturuyor. Bu durumda Ego’nun uyarlama olup olmadığını ise ancak yapım şirketi ya da kanal belirtecektir.

Ego Konusu ve Oyuncuları

Pastel Film tarafından hazırlanan ve Fox Tv ekranlarında ilk bölümü ekrana gelen Ego dizisinin yönetmen koltuğunda Doğa Can Anafarta otururken dizinin senaryosunu Erkan Birgören ve Tuna Görgün kaleme alıyor. Dizi, nişanlı bir çift olan Erhan ve Elif’in hikayesini anlatmaktadır. Hikaye çiftin tam evlilik hazırlıkları yaparken büyük bir borçla karşılaşmaları ve bunu ödeyememeleri üzerine çiftlerden Erhan’ın patronu Sibel’in yapacağı borçlarını ödeme ve bunun karşılığındaki isteği üzerine hayatlarının tamamen değişmesini ve bir daha eski haline dönmemesini konu alıyor. Dizi, dram ve aşk türünde ele alınırken aldatma konusunu işliyor Dizinin oyuncuları arasında ise

-          Alperen Duymaz

-          Melisa Aslı Pamuk

-          Rüya Helin Demirbulut

-          Ahmet Kayakesen

-          Tuna Orhan

-          Derya Beşerler ve

-          Erdal Küçükkömürcü yer alıyor.

12-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar