En Çok İzlenen Diziler Belli Oldu

En Çok İzlenen Diziler Belli Oldu
Geçtiğimiz yılın en çok izlenen ve en çok reyting alan yapımları arasında ilk on içinde erken final yaparak ekranlara veda eden Mahkum’da var.

Televizyon ekranlarında yayınlanan yerli yapım diziler geçtiğimiz yıla damgasını vurdu. Değişik kanallarda ekrana gelen ve konuları farklı dizler seyirci tarafından büyük ilgiyle seyredilirken 2022’nin en çok izlenen dizisi de belli oldu. Aldığı reytinglerin ortalamasına göre belirlenen listede birinci sırada kavga ve çatışmadan, entrikadan uzak bir dizi olan TRT 1’in 3. Sezonundaki sevilen dizisi Gönül Dağı ilk sırada yer aldı. Bu diziyi Star Tv ekranlarında yeni başlayan Yalı Çapkını takip ederken erken final yapan dizilerden olan Mahkum ise 10. Sırada yer aldı. pek çok üst düzey yapımın listeye dahi giremediği 2022’nin en çok seyredilenler listesindeki ilk on yapımı şu şekilde sıralandı.

Gönül Dağı Zirvede

2022 yılının en çok seyredilen ve reytingi en yüksek dizileri sıralamasında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül dağı birinci oldu. Bu yapımı Star Tv’de yeni başlayan ve büyük ses getiren Yalı çapkını takip ederken listenin üçüncü sırasında ise bir dönem dizisi olan Kuruluş Osman yer aldı. Listenin ilk beşinde yer alan yapımlar şu şekilde sıralandı.

1-      Gönül Dağı TRT 1 (10,63 Reyting)

2-      Yalı Çapkını Star Tv (10,48 Reyting)

3-      Kuruluş Osman Atv (9,60 Reyting)

4-      Yargı Kanal D (8,64 Reytiing)

5-      Alparslan Büyük Selçuklu TRT 1 (7,94 Reyting)

Mahkum Final Yaptı Listede Yer Aldı

Televizyon kanallarının büyük emek ve maliyetlerle hazırladığı ve ancak birçoğunun reytinglerde bekleneni veremediği için erken final yaptığı diziler arasında en çok izlenenler yapımcısının ve kanallarının yüzünü güldürmeyi başardı. Halen yayında olan bu ilk on içindeki Mahkum ise son dönemde düşen reytingleri sebebiyle Fox Tv tarafından yayından kaldırıldı ve dizi erken final yapmasına rağmen ilk on içinde kendisine 10. Sırada yer buldu. Bu dizlerden olan ve ilk on içinde ikinci beşlikte yer alan yapımlar ise şöyle sıralandı.

6-      Teşkilat TRT 1 (7,48 Reyting)

7-      Camdaki Kız Kanal D (7,06 Reyting)

8-      Ben Bu Cihana Sığmazam Atv (6,71 Reyting)

9-      Yasak Elma Fox Tv (6,45 Reyting)

10-   Mahkum Fox Tv (6,37 Reyting)

14-01-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar