Engin Altan Düzyatan'a benzeyen Ertuğrul Gazi büstü tartışma yarattı!

Engin Altan Düzyatan'a benzeyen Ertuğrul Gazi büstü tartışma yarattı!
Ordu'ya dikilen Ertuğrul Gazi büstü tartışmalara yol açtı. Engin Altan Düzyatan'a benzeyen büst büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin merkezine dikilen Ertuğrul Gazi büstü büyük tartışmalara yol açtı. Belediyenin diktiği büstün TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi'yi canlandıran Engin Altan Düzyatan'a benzediği görülünce bu konu sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. 

Engin Altan Düzyatan'a benzeyen Ertuğrul Gazi büstü olay oldu

Geçtiğimiz hafta Ordu Büyükşehir Belediyesi Türk tarihinin önemli 20 figürünün büstünü Ordu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yerleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk, 2.Abdülhamit, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Osman Bey, Alparslan, Oğuzhan, Metehan, Cengizhan, Atilla, Ertuğrul Gazi, Alaattin Keykubat, Şeyh Şamil, Dede Korkut, Mimar Sinan, Yunus Emre, Timur, Ahmet Yesevi, Mehmet Akif Ersoy, İbni Sina'nın büstleri başkan Dr. Mehmet Hilmi'nin katıldığı açılış töreniyle açılmıştı.

Ordu Büyükşehir Belediye başkanı büstün açılışında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Büyük devletler ve medeniyetler kurmuş bir milletiz. Bir milletin kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmesi gerekir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de Türk ve İslam büyüklerimiz ile devlet adamlarımızın büstlerini Belediyemizin önünde yer alan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yerleştirdik. Büyük Hun İmparatoru Meta Han’dan Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e kadar olan büyük devlet adamlarımız ve büyük düşünürlerimiz bu meydanda yer alıyor. Bu çalışmayla tarihimizi ve değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz"

Açılışın yapılmasından sonra olay sosyal medyada hızla yayıldı. Twitter kullanıcıları Ertuğrul Bey diye, Engin Altan Düzyatan'ın büstünün dikilmesine tepki gösterdi ve alay etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi de her şey anlaşıldıktan sonra belediyede çalışan 2 kişinin işine son verdi. Belediyeden şu şekilde bir mesaj da paylaşıldı;

"Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi" kapsamında yaptırdığımız büstlerden "Ertuğrul Gazi" büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesi bizleri de rahatsız etmiş ve aynı gün söz konusu büst kaldırılmıştır. Konu ile ilgili ihmali bulunan sorumlular hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Gösterilen hassasiyetten dolayı tüm kamuoyuna teşekkür ediyoruz."

Daha önce de Bilecik Belediyesi benzer bir hataya imza atmıştı. Ertuğrul Gazi Müzesi'ne Engin Altan Düzyatan'a benzeyen bir heykel yerleştirildi. Yeni gelen belediye bahsi geçen heykelleri müzden kaldırmıştı.

09-06-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar