Eser Yenenler Kendisini Çizen Karikatüriste Tazminat Davası Açtı

Eser Yenenler Kendisini Çizen Karikatüriste Tazminat Davası Açtı
Ünlü oyuncu ve sunucu Eser Yenenler bir konuşmasını eleştiren ve kendisinin domuza benzeten karikatürünü çizen karikatürist Öznur Kalender hakkında tazminat davası açtı.

Eleştiri nerde başlar ve nerede biter, sanat yapmak yapana sonsuz haklar mı tanır, yaa da sanatın bir sınırı var mıdır? Bu sorular bugünlerde Eser yenenler üzerinden bir kez daha tartışılmaya başlandı. Son yıllarda ünlüler sınıfına katılan ve sunuculuğu ve oyunculuğu ile tanınan ve son zamanlarda da Eşi Berfu Yenenler ile birlikte magazin basını ve sosyal medyada sıkça yer alan ünlü isim Eser Yenenler bugünlerde kendisinin karikatürünü çizen karikatürist Öznur Kalender ile mahkemelik oldu. Çok Güzel Hareketler Bunlar 1’in kadrosunda yer alan ve seyircinin çok sevdiği Eser Yenenler daha sonra şov programları sunmaya başlamıştı. Ayrıca Çok Güzel Hareketler 2’de sunuculuk da yapan ünlü ismin karikatürü geçtiğimiz günlerde karikatürist Öznur Kalender tarafından çizilmişti. Öznur Kalender çiziminde Eser Yenenler’in daha önce yaptığı bir konuşmaya atıfta bulunarak sert bir ifade kulanmış ve ünlü ismin karikatürünü de domuza benzetmişti. Ünlü isim Eser yenenler bu durum üzerine Öznur Kalender hakkında tazminat davası açtı.

30 Bin TL Tazminat Davası

Sunucu ve oyuncu Eser Yenenler kendisini domuza benzeterek karikatürünü çizen ve kendisi için sert bir dil kullanan karikatürist Öznur Kalender hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünlü isim İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçesinde “burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi. Eser Yenenler ayrıca karikatürist Öznur Kalender’den 30 Bin TL manevi tazminat talep etti. Öznur Kalender, Eser Yenenler’in daha önce bir yerde yaptığı bir konuşmasını eleştirerek bir bakış açısıyla değerlendirdiğini iddia ederek ünlü ismin karikatürünü yapmış ve Eser Yenenler’i burada domuza benzetmiş ve karikatürün yanında ki yazıda da “dombili, b.k, big, pislik, yağ tulumu” gibi sert ifadeler kullanmıştı. Ünlü isim Eser Yenenler’de bu durum üzerine savcılığa şikayette bulunmuştu.

Eser & Berfu Yenenler

Ünlü oyuncu Eser Yenenler ile eşi Berfu Yenenler sık sık magazin basını ve sosyal medyada boy gösteriyor. Yaptıkları paylaşımlarla sevenlerinden binlerce beğeni ve yorum alan çift mutlu halleriyle dikkatleri çekiyor. Ünlü isim ile eşi Berfu Yenenler geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalındaki iki sunucunun ekrandaki konuşmalarını canlandırmışlar ve bu video sosyal medyada gündem olmuş ve binlerce beğeni ve yorum almıştı.

17-03-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar