Eşref kolçak yoğun bakıma kaldırıldı

Eşref kolçak yoğun bakıma kaldırıldı
Eşref Kolçak, kaybettiği oğlu Harun Kolçak'ın yokluğuna bir türlü alışamadı. Bir süredir tedavi gören Kolçak, "Ben yatakta değil, çalışarak ölmek istiyorum" dedi

Yeşilçam’ın usta ismi Eşref Kolçak zor günler geçiriyor. Oğlu Harun Kolçak’ı 2017’de yitiren Yeşilçam'ın usta ismi Eşref Kolçak, oğlunun ani ölümünü bir türlü üzerinden atamadı. 92 yaşındaki emektar oyuncu 3 aydır hastanede tedavi görüyor. Eşref Kolçak’ın son durumu nedir, medya hakkında neler söyledi, detaylar haberimizde.

Eşref kolçak yoğun bakıma kaldırıldı

Yeşilçam'ın bir döneme damga vuran isimlerinden Eşref Kolçak, kaybettiği oğlu Harun Kolçak'ın yokluğuna bir türlü alışamadı. Bir süredir tedavi gören Kolçak, "Ben yatakta değil, çalışarak ölmek istiyorum" dedi. Akciğerleri su toplayan Eşref Kolçak geçtiğimiz ocak ayında tedavi altına alınmış ve bir müddet sonra taburcu edilmişti. İHA'nın haberine göre, 92 yaşındaki ünlü oyuncu nükseden ağrıları sebebiyle Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne getirildi ve hemen tedavisine başlandı. Ünlü oyuncuya Bursa'da yaşayan sanatçı dostları yalnız bırakmıyor.

Zaman zaman medyayı topa tutuyordu

Eşref Kolçak oynadığı roller kadar sivri diliyle de tanınıyor. canlitv olarak acil şifalar dilediğimiz oyuncu, yapımcılara öfkeliydi. Eşref Kolçak, "Türkiye'deki büyük prodüksiyonlar ve yapımcılar bana 20 yıldır iş vermiyorlar. Bu kadar ayıp şey olmaz.” dedi. Sözlerini sürdüren Eşref Kolçak yapımcıların kendisine enden iş vermediğini bakın neye dayandırdı?

“Bana iş vermiyorlar; çünkü ben çok doğru konuşan bir insanım. Misal, benimle anlaşıyor 10 liraya, devlete gösteriyor 100 lira. Devlete büyük kazık attılar. Bugün 102 yıllık sinema var, stüdyomuz ve platomuz yok. Çünkü kazandıklarını masraf diye kabul etmeyeceği şeylere yatırırlar. Çekirge Devlet Hastanesi'nde 3 aydır tedavi görmekteyim. Buradan tamamen iyileşmeden çıkmaya niyetim yok. Rahatım yerinde, sancılarım var. Onlar da geçse tamam. Kendimi bilmeden 10 gün yemek yememişim"

Hastane köşelerinde zor günler geçiren sanatçıya Bursa'da bulunan tiyatro sanatçısı ve sevenleri gönüllü olarak refakatçilik yapıyor.

Eşref Kolçak Kimdir?

1927 Erzurum doğumlu. Babası İspir Gaziler köyünden Harun Kolçakoğlu, annesi ise daha sonra Hateme adını alan Rus kökenli Katya'dır. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Kasımpaşa'da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa'da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı. 1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı "Fedakar Ana" filmidir. 1950'li ve 60'lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü oldu.

Sanat hayatı boyunca 200'e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Bir Şoförün Gizli Defteri, Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti gibi filmlerde oynadı. Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi, eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak‘ın babasıdır.

Ödülleri:

1961 Türk Filmleri Yarışması, “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Namus Uğruna

2000 Antalya Altın Portakal Film Festivali, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü, Güle Güle

2003 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldırım Önal Anı Ödülü

16-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar