Cüneyt Arkın'dan Eşref Kolçak anısı

Cüneyt Arkın'dan Eşref Kolçak anısı
92 yaşındaki yeşilçam ustası Eşref Kolçak'ın hayatını kaybetmesiyle birlikte sanat dünyası yasa boğuldu. Kolçak'ın meslektaşı ve rol arkadaşı Cüneyt Arkın bir anısını paylaştı.

Yeşilçam'ın önemli isimlerinden Eşref Kolçak dün akşam saatlerinde solunum ve organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. 2017 yılında şarkıcı olan oğlu Harun Kolçak'ı kaybeden usta oyuncu yaklaşık bir aydır yoğun bir tedavi görüyordu. Oğlu Harun Kolçak ve eşi Özcan Kolçak'ın yattığı aile mezarlığına defnedilecek olan oyuncunun vefatı sanat dünyasını ve sevenlerini üzdü. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Fatma Girik, Cüneyt Arkın ve Filiz Akın gibi birçok sanatçı üzüntülerini belirterek Eşref Kolçak'ı anlattı. Sevgili meslektaşı Cüneyt Arkın ise dizi setindeki bir anısını paylaştı.

''HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI''

Sinemaya yıllarını vermiş bir diğer isim Cüneyt Arkın, Eşref Kolçak'ın duygusal ve merhametli bir insan olduğunu söylerken şu sözlerde bulundu: ''Eşref Ağabey son derece duygusal bir insandı. Onunla polis dizisini çektik. Orada adli tabip oynuyordu. Uyuşturucudan mahvolmuş genç kız hikâyesinde hüngür hüngür ağladı. 'Ağabey' dedim 'bu bir dizi'. 'Olsun, bunlar hayatta da oluyordur' dedi. Eşref Kolçak'ta insanın içini temizleyen bir hassa vardır. İnsanı adam eden özelliklere sahipti. İnsan olduğundan asla utanmazdı, gurur duyardı. Gerektiğinde de rahatça ağlardı. O çok merhametli bir insandı. Nur içinde yatsın.''

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

28 Ocak 1927 tarihinde Erzurum İspir'de doğan oyuncu Tesfiyecilik, Marangozluk okumuştur. Hayatının bir döneminde marangoz dükkanı ve mobilya mağazası işletmiştir. 1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başlamıştır. Zamanla figüranlıktan oyunculuğa geçmiş sanat hayatı boyunca 200'e yakın dizi ve filmde rol almıştır. Yeşilçam'ın tecrübeli isimlerinden olan Eşref Kolçak 1955 yılında eşi Özcan Kolçak ile evlenmiş Harun Kolçak adında bir erkek çocukları olmuştur. 2010 yılında eşi Özcan Hanım'ın ölümünün ardından pop müziğin sevilen isimlerinden olan oğlu Harun Kolçak 2017 yılında kansere yenik düşmüştür. 

ÖDÜLLERİ
1961 - Türk Filmleri Yarışması, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü (Namus Uğruna)
2000 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü (Güle Güle)
2003 - Antalya Altın Portakal Film Festivali (Yıldırım Önal Anı Ödülü)

27-05-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar