Usta oyuncu Eşref Kolçak'ın sağlık durumu nasıl?

Usta oyuncu Eşref Kolçak'ın sağlık durumu nasıl?
Geçtiğimiz ocak ayında hastaneye kaldırılan ve tedavisine devam edilen 92 yaşındaki sinema sanatçısı Eşref Kolçak ın sağlık süreciyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. İşte detaylar;

Sinemaya yıllarını vermiş usta isimlerden Eşref Kolçak akciğerlerinin su toplaması nedeniyle ocak ayında hastaneye kaldırılmıştı. 92 yaşındaki oyuncu Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Eşref Kolçak'ın akciğer tedavisinin sonlandığı fakat ayağında oluşan kireçlenmeden dolayı yürüyemediği ortaya çıktı. Ayağa kalkamadığından tedavisinin bir süre daha Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde devam edeceği haberi sevenlerini üzdü.

GÖZÜM AÇIK GİDER

Hastanede tedavisine devam edilen ve tedavi süreci uzayan Eşref Kolçak: “Sinemada 75 yıllık telif hakkımı almadan gidersem gözlerim açık gider.” dedi. Yaşına bağlı birtakım sağlık sorunları yaşasa da sevenlerine Maşallah dedirten usta oyuncu hayranlarına yolladığı mesajında; ”Beni ne kadar seviyorsanız ben sizi iki misli seviyorum. Hadi hepinizi öpüyorum canı gönülden” sözlerinde bulundu. 

62 YAŞINDAKİ OĞLUNU KAYBETMİŞTİ

Yeşilçam'ın önemli isimlerinden Eşref Kolçak oğlu Harun Kolçak'ı 2017 yılında kanserden kaybetmişti. Şarkıcı Harun Kolçak hastalığına direnemedi ve prostat kanseri nedeniyle 62 yaşında hayata veda etti.

Usta sinema oyuncusu Eşref Kolçak'ın kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

28 Ocak 1927 tarihinde Erzurum İspir'de doğan oyuncu Tesfiyecilik, Marangozluk okumuştur. Hayatının bir döneminde marangoz dükkanı ve mobilya mağazası işletmiştir. 1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başlamıştır. Zamanla figüranlıktan oyunculuğa geçmiş sanat hayatı boyunca 200'e yakın dizi ve filmde rol almıştır. Yeşilçam'ın tecrübeli isimlerinden olan Eşref Kolçak 1955 yılında eşi Özcan Kolçak ile evlenmiş Harun Kolçak adında bir erkek çocukları olmuştur. 2010 yılında eşi Özcan Hanım'ın ölümünün ardından pop müziğin sevilen isimlerinden olan oğlu Harun Kolçak 2017 yılında kansere yenik düşmüştür. 

ÖDÜLLERİ
1961 - Türk Filmleri Yarışması, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü (Namus Uğruna)
2000 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü (Güle Güle)
2003 - Antalya Altın Portakal Film Festivali (Yıldırım Önal Anı Ödülü)

29-03-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar