Farah Zeynep Abdullah’tan set çalışanlarına aşı talebi

Farah Zeynep Abdullah’tan set çalışanlarına aşı talebi
Başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah, set çalışanları için de aşı önceliği olmasını talep etti. Masumlar Apartmanı dizisinin sevilen oyuncusu Farah Zeynep Abdullah'tan aşı talebi…

Türkiye 17 Mayıs'a kadar tam kapanmaya gidiyor. Tam kapanma kısıtlamalarından istisna tutulan sektörler arasında dizi sektörü de var. Ramazan Bayramı sonrasına kadar sürecek pandemi kapanmasında set çalışanları işlerine devam edebilecek. Set çalışanlarının büyük bir bölümünün İstanbul'da olması sebebiyle İstanbul'daki çalışanlar için bir düzenleme yapıldı. Birçok yapım şirketinin de talep ettiği şekilde yapılan düzenlemeye bazı set çalışanları ve oyuncular tepki gösterdi. Setlerde onlarca kişinin çalıştığını belirten bazı kesimler çalışma kararına tepki gösterse de düzenleme çalışılması yönünde oldu. Alınan karara tepki gösterenler arasında başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah vardı. Abdullah sosyal medyadan tepkisini paylaşarak set çalışanlarının da aşılanması gerektiğine dikkat çekti.

Futbolcular bile aşılanırken….

TRT1'de yayınlanan ve sezonun en çok izlenen yapımlarından olan Masumlar Apartmanı dizisinin başrol oyuncu Farah Zeynep Abdullah alınan çalışma kararına tepkiliydi. Sosyal medta platformu Twitter'dan bir paylaşım yapan Abdullah set çalışanlarının da aşılanması gerektiğini belirtti. Farah Zeynep Abdullah, "TAM kapanmada dizi setleri devam etsin kararı çıktı. Biz de ediyoruz, edelim ama futbolcular bile aşılanırken tam kapanmada çalışan set emekçilerinin aşı planlamasında asla konuşulmamasını benim aklım mantığım almıyo" ifadelerini kullandı. Abdullah'ın paylaşımına birçok yorum yapıldı. Genel olarak destek yorumları yapılsa da aşı önceliği olmayan fakat çalışma kararı çıkan sektörlerde çalışanlardan tepki geldi.

Set çalışanlarına da aşı hakkı verilmeli

Masumlar Apartmanı dizisindeki İnci rolüyle son dönemde ekranda olan Farah Zeynep Abdullah sık sık sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geliyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle artan vaka sayıları ve ölümler Türkiye'nin de tam kapanma kararı almasına yol açtı. Yaklaşık 3 hafta sürecek tam kapanma kararı sonrası birçok sektör de çalışmaların devam edeceği belirtildi. Vaka sayılarının arttığı bir dönemde aşı olmadan çalışmak durumunda kalan birçok kişi ise hastalığa yakalanma endişesi taşıyor. Dizi ve film setlerinde de uzun çalışma saatleri ve yakın temasla çalışma gibi etkenler riskleri arttırıyor. Farah Zeynep Abdullah gibi birçok oyuncu ve set çalışanı bu nedenle aşı hakkı talep ediyor.

29-04-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar