Fazıl Say’dan Şahmaran’a eleştiri bombardımanı

Fazıl Say’dan Şahmaran’a eleştiri bombardımanı
Fazıl Say twitter'den yüklendi;" Böyle Şahmaran mı olur ulan? Bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan, reytinginizden..."

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Netflix’in cinsel sahneleriyle ön plana çıkan  Şahmaran dizisi hakkında açtı ağzını yumdu gözünü. Başrollerinde Serenay Sarıkaya, Burak Deniz ve Mart Ramazan Demir’in rol aldığı dizi sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Fazıl Say’dan Şahmaran’a eleştiri bombardımanı

Daha önce sosyal medyaya ara vereceğini işlerine odaklanacağını söyleyen Fazıl Say yine dayanamadı ve Twitter’den yaptığı paylaşımlarda şöyle dedi ;” Şahmaran dizisini denedim. Daha ikinci bölümde “oğlan kızı nasıl götürür”e bağladı. Bıraktım. Bıktım. Böyle Şahmaran mı olur ulan? Bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan, reytinginizden. On üzerinden bir! Hadi öptüm bye!”

Fazıl Say;”Şahmaran çok kötü bir iş olmuş!”

Paylaşımına ayrıca bir yorum yazan Say şunları yazdı: ''Bu sayfada takip edenler bilir, pek çok diziyi de tavsiye etmişimdir takipçilerime. Başta Türk yapımı olanları. Şahsiyet, Kulüp, Uysallar, Bir başkadır… bunlardan bazıları.. “Niye sonuna kadar seyretmeden yorum yaptınız?” Diye bir şey kimseye denemez . Şahmaran konusunda. 2 bölümüne katlanmak bazen yeterlidir çünkü. Kötü iş olmuş.''

Konusu ve oyuncu kadrosu

Yüzyıllar önceki bir aşk hikayesini konu edinen Şahmaran dizisi Netflix dijital kanalında 20 Ocak Cuma izleyicileriyle buluştu.  Fazıl Say’ın da eleştirdiği konularda diziye oldukça yoğun eleştiri yağdı. Özellikle cinsellikle ve müstehcenlikle ilgili sahneleri çok tepki çekti.

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in rol aldığı , kadrosunda Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük, Mehmet Bilge Aslan, Ekin Gökgöz, Berfu Halisdemir, Nilay Erdönmez, Nil Sude Albayrak, Ayşe Lebriz Berkem, Mert Doğan ve Ece Ertez gibi isimlerin yer aldığı Şahmaran dizisi, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Fazıl Say kimdir?

1970 Ankara doğumludur. Müzikolog Ahmet Say’ın oğludur. 1982 yılında vefatına kadar Mithat Fenmen’den piyano eğitimi almıştır. 198 de Ankara Devlet Konservatuvarına gitmiştir. Burada Kamuran Gündemir’den piyano İlhan Baran’dan kompozisyon dersleri almıştır. Konservatuvardan sonra Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda ABD’li piyanist David Levine’den dersler almıştır. 1991 ‘de konser piyanisti diplomasını alan Fazıl Say Berlin’e yerleşmiştir. 1994 yılında Genç konser artistleri yarışmasında Avrupa’da  ve ardından New York’ta yapılan kıtalar arası yarışmada dünyada 1. Olmuştur. Fransa başta olmak üzere Avrupa’da ve dünyanın dört bir yanında konserler vermeye, resitaller sunmaya devam etmektedir.

23-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar