Ferdi Tayfur böbrek nakli oldu! Tayfur’a böbreğini bakın kim verdi?

Ferdi Tayfur böbrek nakli oldu! Tayfur’a böbreğini bakın kim verdi?
Ünlü şarkıcı Ferdi Tayfur bir süredir sağlık problemleri yaşıyordu. Tayfur böbrek nakli oldu! Antalya'da nakli gerçekleşen Tayfur’a böbreğini bakın kim verdi?

Arabesk müziğin sevilen sanatçılarından biri olan Ferdi Tayfur bir süredir sağlık sorunları sebebiyle sıkıntılı günler geçiriyordu. Doktorların böbrek nakli olması gerektiğini söylediği Tayfur, Antalya'da bulunan özel bir hastanede böbrek nakli oldu. 76 yaşındaki ünlü şarkıcı Ferdi Tayfur'a böbreğini oğlu, 55 yaşındaki oğlu Timur Turanbayburt verdi. Ferdi Tayfur'un nakil sonrası durumunun iyi olduğu ve bir hafta sürecek işlemlerin ardından Marmaris'teki çiftliğine döneceği belirtildi.

Tayfur'un böbrek nakli özel bir hastanede yapıldı

Ünlü şarkıcı Ferdi Tayfur katıldığı bir radyo programında sağlığı hakkında konuşmuş ve doktorların böbrek nakli olması gerektiğini söylediğini duyurmuştu. Bunun üzerine Antalya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal Tayfur'u üniversite hastanesinde tedavi edebileceklerini söylemiş ve böbrek naklini bu hastanede yapabilceklerini belirtmişti. Ünal, "Şarkıları ve beyefendi kişiliğiyle gönlümüzde ayrı bir yeri olan Sayın Ferdi Tayfur Bey’e geçmiş olsun diyorum. Dilerse kendisini Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezimizde misafir edip, gerekli tedaviyi uygulamaktan memnuniyet duyarız" ifadelerini kullanmıştı ve Rektör Ünal'ın daveti medyaya da yansımıştı. Ferdi Tayfur ise Antalya'da özel bir hastanede böbrek nakli olmayı tercih etti.

Sağlık durumu iyiye gidiyor

Daha önce de kısmı felç geçiren Ferdi Tayfur sevenlerini çok üzmüştü. Ferdi Tayfur böbrek nakli olacağını duyurduktan sonra 25 Nisan'da Antalya'ya gitti ve 29 Nisan'da ise böbrek nakli gerçekleştirildi. Tayfur'un oğlu Timur Turanbayburt'un böbreği başarılı bir şekilde ünlü sanatçıya nakledildi. Haftada 2 gün kontrole hastaney giden Tayfur'un ameliyatını hastanenin Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi yaptı. Sanatçının kan değerlerinin normale döndüğü ve sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Kontrollerin ardından Ferdi Tayfur Marmaris'teki çiftliğinde dinlenmeye geçecek. Yıllardır şeker hastalığı ile yaşayan Ferdi Tayfur 2011 yılında ise kısmi yüz felci geçirmişti. Şarkılarına bu sebeple ara veren Tayfur aynı zamanda diyalize de giriyordu. Fakat doktorlar son aşamada böbrek nakli olmasını önermişti. Ünlü sanatçıya canlitv.com olarak geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.

12-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar