Basketbol ve voleybol liglerinden sonra Süper Lig de mi iptal edilecek?

Basketbol ve voleybol liglerinden sonra Süper Lig de mi iptal edilecek?
Süper Lig'de maçların yeniden başlaması dört gözle beklenirken basketbol ve voleybol liglerinden gelen iptal haberi sonrası Süper Lig'de mi iptal edilecek?

Koronavirüs pandemisinin Türkiye'de de tehlikeli boyutlara gelmesinin ardından TFF adım atarak ilk önce 26. hafta maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verdi. 26. hafta maçlarının seyircisiz olarak oynanmasının ardından, Mart ayında Spor Toto Süper Lig'in tatil edilmesine karar verildi. Futbolseverler yaklaşık 2 aydır Spor Toto Süper Lig maçlarına hasret kaldı. Herkes maçların başlayacağı tarihi iple çekiyor. Maçların önümüzdeki süreçte başlaması gelirken voleybol ve basketbol liglerinden gelen haberler tedirginliğe yol açtı. Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Hentbol Federasyonu liglerde sezonun iptal edilmesine karar verdi. Alınan karara göre bu sezon oynanmamış kabul edilecek. Bu kararın hemen arkasından "Spor Toto Süper Lig de mi iptal edilecek?" gibi sorular sorulmaya başlandı.

Türkiye'de hentbol, voleybol ve basketbol branşlarına baktığımızda elde edilen gelirler, futbol ile karşılaştırınca oldukça az kalıyor. Kulüplerin en büyük gelir kapısı ise yayın gelirleri. Bu nedenle TFF ve kulüpler bu gelirleri elde edebilmek için maçların oynanmasından yana. Maçların oynanmaması demek basketbol, voleybol ve hentbol kulüpleri için sezonu az bir zararla noktalamak anlamına gelirken futbolda ise bazı kulüpleri batırabilecek büyüklükte bir zarara sürükleyebilir. Bu nedenden ötürü TFF, maçların oynanmasından yana. UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi takvimini belirlemek için liglerle ilgili alınan kararların en geç 25 Mayıs'a kadar kendilerine bildirilmesini istiyor. UEFA'nın yerel federasyonlara önerisi ise liglerde mücadele eden takımlarla açık oylama yapılması ve buna göre bir karar alınması. TFF başkanı Nihat Özdemir, 13-14 takımın ligin kaldığı yerden devam etmesini istediğini dile getirdi. Liglerin oynanmamasından yana fikir belirten kulüplerin Kayserispor, Malatyaspor, Konyaspor, Ankaragücü ve Çaykur Rizespor olduğu iddia edildi.Henüz kesin bir karara varılmasa da Spor Toto Süper Lig'de kalan maçların Haziran ve Temmuz aylarında seyircisiz oynanması bekleniyor. 

Diğer liglerdeki son durum

Avrupa'nın önemli liglerine baktığımızda nasıl bir tablo bizleri karşılıyor bir bakalım. Fransa Ligi'nde sezon olduğu gibi tescil edildi. İkinciyle arasında kapanması zor bir fark olan PSG şampiyon ilan edildi. Son 3 sırada bulunan takımlar da küme düştü. Almanya Ligi'nde ise heyecan kaldığı yerden devam edecek. Maçlar bu hafta başlıyor. İngiltere ve İspanya Ligi'nde ise sezonun devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Maçlar yaz aylarında oynanacak. İtalya Ligi'nde ise belirsizlik devam ediyor. Ligin devam etmesi ya da etmemesi virüsün bulaşma eğrisinin gidişatına bağlı.

13-05-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler