Halk Tv'de bir ayrılık daha!

Halk Tv'de bir ayrılık daha!
31 Mart seçimlerinin ardından birçok isimle yollarını ayıran Halk Tv'de bir ayrılık daha! Bülent Mumay’ın yönetimindeki halktv.com.tr ekibi işten çıkarıldı.

Halk Tv’de bir ayrılık daha! Bülent Mumay’ın yönetimindeki halktv.com.tr ekibi işten çıkarıldı. Canlı Tv başta olmak üzere medyada “Halk Tv’de neler oluyor?” sorusu gündem oldu. En son olarak Uğur Dündar’ın ayrılmasından sonra bir ayrılık haberi daha geldi. Şimdi detaylar.

Halk TV'den bir ayrılık daha!

Halk TV'de CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın yönetime gelmesinin ardından yaşanan ‘değişim’ sürüyor. 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra suların durulmadığı Halk Tv’de görevden ayırmalar birbiri ardına geliyor. En son Halk Tv’nin internet sitesinin başına getirilen Bülent Mumay, görevinden ayrıldı.

31 Mart yerel seçimleri Halk Tv’ye pek yaramadı. Özellikle Aslı Baykal’ın göreve gelmesinin hemen ardından Halk Tv yönetimi Birçok isimle yollarını ayırdı. Semra Topçu, Lâle Özan Arslan, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel’in iş akitleri feshedildi. Gelişmeler üzerine duayen gazeteci Uğur Dündar yaşananlara tepki göstererek kurumla yollarını ayırdı. Daha iş akitlerinin feshinin mürekkebi kurumadan yayın kuruluşu bugün de Bülent Mumay’ın yönetimindeki halktvcom.tr ekibinin işine son verdi. Kanal yönetimi, halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Bülent Mumay’a bugün, kendisi ve aralarında reklam koordinatörünün de bulunduğu 5 kişilik ekibinin iş akitlerinin sonlandırıldığını tebliğ etti.

Bunun üzerine Bülent Mumay, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. “Birkaç ay önce Şaban Sevinç’in davetiyle başladığımız @halktvcomtr macerası az önce sona erdi. Günlük 31 bin tekil ziyaretçiyle başladık, 300 bine dayandık. Şahane bir ekiple trafiği 10’a, geliri 3’e katlayıp bıraktık. Yollar açık olsun…”

Bülent Mumay Kimdir?

1977 Siirt doğumlu gazeteci, yazar Bülent Mumay İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. 1997 yılından 2005 yılına kadar Hürriyet gazetesi bünyesinde editör, düzeltmenlik ve haber trafiği yönlendirme görevlerinde bulundu. Yine aynı dönemde 2 sene ntvmsnbc haber portalında gündem editörlüğü görevini üstlendi.

2005- 2010 arası Hürriyet Gazetesinin Amerika ve Avrupa’nın baskılarının yayın yönetmenliği yapan Mumay iki yıl da Radikal gazetesinin yenilenme sürecinde yayın koordinatörlüğü yaptı.

2015 yılında Türkiye’de Birgün, Almanya”da ise Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi ve WDR’nin internet sitesinde Turkei Unzensiert projesinde köşe yazarlığı yapan Bülent Mumay, halen Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesinde dijital gazetecilik dersleri vermektedir. 15 Temmuz darbesinden sonra kısa bir süre gözaltına alınan usta gazeteci daha sonra serbest bırakıldı.

 

16-04-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar