TGRT Haber’den ayrılan Ekrem Açıkel Halk TV ile geri dönüyor

TGRT Haber’den ayrılan Ekrem Açıkel Halk TV ile geri dönüyor
Ekrem Açıkel : "Hep sordunuz. Vuslat . Artık Halk TV ailesindeyim. Yarın saat 13'te ilk bülten için "vira bismillah" diyeceğim. "

Ekonomiye yönelik tarafsız haberleri ve doğruya doğru diyen tavrı sebebiyle her zaman tartışılan habercilerden olan TGRT Haber Ana Haber Bülten’i sunucusu Ekrem Açıkel baskılara dayanamayarak görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ana haber bülteninde yaptığı haberlerle devamlı sosyal medyanın en üstlerinde yer alan Açıkel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla haberciliğe geri döndüğüni ve haber kanalları içinde izlenme oranları gözle görülür şekilde artan Halk TV ile anlaştığını duyurdu.

TGRT Haber’den ayrılan Ekrem Açıkel Halk TV ile geri dönüyor

Böylece iki önemli haberci peşpeşe ekranlara dönmüş olacak . Sözcü TV Ana Haber Bültenlerini sunmak üzere Fatih Portakal ve Halk TV ‘de göreve başlayacak Ekrem Açıkel ile habercilik biraz daha öne çıkacak. Ekrem Açıkel Twitter hesabından şu şekilde yaptığı duyuru ile Halk TV ile anlaştığını ilan etti : "Dostlar, güzel bir haberim var "Ne zaman döneceksin?" Hep sordunuz. Vuslat Artık Halk TV ailesindeyim. Yarın saat 13'te ilk bülten için "vira bismillah" diyeceğim. Bana kucak açan Halk TV yönetimine teşekkür ederim. Ahlâklı hakikate hürmet eden halk haberciliğine devam…"

Ekrem Açıkel kimdir?

25 Haziran 1973 Tokat ‘ ta dünyaya gelen Ekrem Açıkel Yengeç burcudur. TGRT Haber kanalında hafta sonu haberlerini sunan Ziya Osman Açıkel ‘ in kardeşidir. Yüksek tahsilini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamlamıştır. İhlas Haber Ajansı ‘ nda 1995 senesinde gazeteciliğe başlamış olup ertesi sene TGRT Haber ‘ e geçiş yaptı. Burada polis, adliye olaylarını takip etmiş olup başbakan ve cumhurbaşkanı programlarını takip etti. 2002 yılında Kanal D Haber ‘e geçti. Kanal D ‘de Mehmet Ali Birand ekibinde idi. Kanal D ve Star TV kanallarında şike kumpas davalarını canlı yayınlarla izleyiciye aktardı. Tam 13 yıl Kanal D Haber ‘de görev yaptı .2010 yılında meslektaşı ATV muhabiri Işıl Özdem ile dünya evine girmiştir . Bir kız çocukları bulunmaktadır . 2015 ten sonra 3 yıl boyunca kurumsal gelişim eğitimleri verdi . 2018 de yeniden gazeteciliğe dönen Açıkel TGRT Haber ‘ de şef editör oldu . 3 Eylül 2018 tarihinden itibaren TGRT  Haber kanalında Ana Haber Bülteni ‘ ni sunmaya başladı ve hemen dikkatleri üstüne çekti . 2019 yılında sağlık sorunları yaşadı ve kalp krizi geçirdi . Kendine özgü tarzı ile dikkatleri hep üstüne çeken habercilerden biri olup sosyal medyada en fazla tartışılan isimlerden biridir.

20-03-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar