Halka dizisi Çağatay Erkmen (Hasan Yalnızoğlu) kimdir?

Halka dizisi Çağatay Erkmen (Hasan Yalnızoğlu) kimdir?
Hasan Yalnızoğlu TRT 1'in yeni dizilerinden Halka'da Çağatay Akman karakterini canlandırıyor. Halka dizisi Çağatay Erkmen (Hasan Yalnızoğlu) kimdir?

Bu sezon TRT 1 ekranlarından yayınlanmaya başlayan 'Halka' dizisinin oyuncu kadrosuna yeni bir isim katıldı. Survivor'dan tanıdığımız ve daha sonra pek çok film ve dizi projesinde gördüğümüz Hasan Yalnızoğlu bundan böyle yapımcılığı ES Film tarafından üstlenilen Halka dizisinde rol alacak.

3 bölümü geride bırakan Halka dizisi, Serkan Çayoğlu, Kaan Yıldırım, Hande Erçel, Nazan Kesal, Hazal Subaşı ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimlerle oldukça iddialı bir oyuncu kadrosuna sahip. Bu isimlere bir de 6. bölümden itibaren Hasan Yalnızoğlu'da dahil olacak. Hasan Yalnızoğlu'nun Çağatay Erkmen karakterini canlandıracağı bilgisi paylaşılırken, karakterle ilgili herhangi bir detay verilmedi.

HASAN YALNIZOĞLU KİMDİR?

Yapımcılığını Acun Ilıcalı'nın yaptığı Survivor'da güçlü fiziği ve bitmek bilmeyen azmiyle dikkat çeken Hasan Yalnızoğlu'nun kariyerini mercek altına alalım. Kendisi uzun yıllardır oyunculuk, dansçılık, profesyonel güreşçilik ve modellik yapmakta.

Pek çok mesleği aynı anda sürdüren Hasan Yalnızoğlu, 20 Ekim 1974 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluğundan bu yana sportif kişiliğiyle dikkat çekti. Jimnastik, futbol  ve yüzme ilgilendiği ilk sporlar oldu. Beşiktaş Spor Kulübü yelken şubesinde mücadele etti. Türkiye'ye uluslararası alanda başarılar getirdi. Bir fabrikada çalışmak için lise eğitimini yarıda bıraktı. Birkaç yıl sonra eğitim hayatına döndü ve liseden mezun oldu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Yöneticilik'te tamamladı.

1997 yılında düzenlenen Best Model Türkiye yarışmasına katıldı. Kenan İmirzalioğlu ve Hasan Yalnızoğlu jüriden aynı toplam puanı aldı. Jüri başkanının final oyunu Kenan İmirzalioğlu'nda yana kullanınca Hasan Yalnızoğlu ikincilikte kaldı. Bir sonraki yıl düzenlenen Best Model International yarışmasın katılmasına karşın yine ikinci oldu.

Hasan Yalnızoğlu'nun dansa yönelmesi 1999 yılında oldu. Kısa sürede Anadolu Ateşi'nin baş dansçısı olmayı başardı. 2002 yılındaki gösteri kariyer için bir milat oldu. Gösteriyi izleyen Abdullah Oğuz, Hasan Yalnızoğlu'ndan çok etkilenir ve ona bir iş teklif eder. Böylece 2002 yılında başlayan Keloğlan dizisinde Cameko rolüyle dahil olur. Bu rolle birlikte sinema, dizi ve tiyatro kapıları Hasan Yalnızoğlu için açılmıştır.

Hasan Yalnızoğlu'nun rol aldığı film ve diziler

2013 - Karaoğlan
2012 - Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2011 - Gümüş Lale
2011 - Burası Osmanlı 1711 / Sır Kanunu
2010 - Mahpeyker: Kösem Sultan
2010 - İncir Reçeli
2009  - Kahve Bahane
2007 - Dede Korkut Hikayeleri
2007 - Korkusuzlar
2007 - Tılsım Adası
2007 - Son Osmanlı Yandım Ali
2006 - Keloğlan Kara Prense Karşı
2005 - Sen Ne Dilersen
2002 - Karaoğlan

Bu tarihten sonra Son Osmanlı Yandım Ali, Keloğlan Kara Prens’e Karşı, Karaoğlan ve Kösem Sultan gibi filmlerde rol aldı.

Bunların yanında Amerika güreşi sporuyla da uğraşmıştır. 2010 yılında Turkish Power Ağır Sıklet Şampiyonu olmayı başardı.

Ülke çapında tanınması 2012 yılında Survivor ile oldu. Bitmek bilmeyen azmi, iri fiziği ve atletik yapısıyla dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Yarışmanın en iyilerinden biri olmayı başardı. Hasan Yalnızoğlu yine son ikiye kalmayı başarsa da şansı yine yaver gitmedi. Nihat Altınkaya'nın ardından Survivor'ı ikinci olarak tamamladı.

Kendini test etmeyi seven Hasan Yalnızoğlu, 2015 yılında bir kez daha Survivor'a katıldı. All Star formatıyla TV 8'de yayınlanan yarışmada son 5 yarışmacı arasına kalmayı başardı.

Hasan Yalnızoğlu'nu şimdi de Halka dizisinde Çağatay Erkmen rolüyle izleyeceğiz.

02-02-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar