Haluk Levent'ten ODTÜ Rektörüne Çağrı: Vallahi Para Almayacağız!

Haluk Levent'ten ODTÜ Rektörüne Çağrı: Vallahi Para Almayacağız!
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü 33. Bahar Şenliklerini iptal etti. Sanatçı Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma tepki gösterdi!

Türkiye’nin öncü üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi her yıl yaptığı ve geleneneksel hale gelen ODTÜ Bahar Şenlikleri’nin bu yıl yapılmayacağını açıkladı. Orta Doğu teknik Üniversitesi Rektörlüğü iptal edilen şenlikler ile ilgili olarak, “Üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33’üncü Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız” açıklamasını yaptı. Bu kararın ardından birçok kesimden farklı tepkiler gelirken sanatçı Haluk Levent tepkisini Twiter hesabından yaptığı bir paylaşımla dile getirdi. Sanatçı aynı zamanda ODTÜ Rektörlüğüne 33. Bahar Şenlikleri ile ilgili olarak bir çağrıda da bulundu.

Haluk Levent Eski Okuluna Çağrıda Bulundu!

ODTÜ 33. Bahar Şenlikleri’nin iptal edilmesine tepki gösteren Haluk Levent sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Para almayacağız." ifadelerini kullandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde her yıl düzenlenen uluslararası bahar şenliğinin rektörlükçe iptal edilmesine tepki gösteren Haluk Levent Twiter hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın ODTÜ rektörüne çağrımdır! Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir - iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun. Valla para almayacağız ve ses - ışık tesisatını da kendimiz getireceğiz.. Haydi sayın Rektörüm!" ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediye Başkanından Çağrı!

Haluk Levent’in ODTÜRektörüne yaptığı bedava konser teklifine ise Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den yanıt geldi. Taşdelen, Twitter’dan “Sevgili @haluk_levent ve ODTÜ’lü arkadaşlarım, Gelin şenliği ve konseri beraber yapalım. ODTÜ’nün hemen yakınında Uğur Mumcu Parkı’nda ağırlarız sizleri.” ifadelerini paylaştı.

Haluk Levent Kimdir?

Haluk Levent, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana-Yüreğir’de dünyaya geldi. İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu’nda okuyan Levent, liseyi Adana Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar ProgramcılığıOrta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nde kısa zamanlar öğrencilik yaptı.

Yapımına 1990 senesinde başladığı “Yollarda” isimli ilk albümü 1993 senesinde yayınlandı. Bu albüm, “Anadolu Rock” türünün Türkiye’de ikinci kez gündeme gelmesini sağladı. İlk albümünün yaklaşık iki yüz bin satması üzerine 1995 senesinde “Bir Gece Vakti” albümünü yayınladı. Yine 1996'nın hemen sonunda “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı. Bu albümle Anadolu Rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza attığı düşünülmektedir. 1997 senesinin Ağustos ayında cezaevine girdi. Yaklaşık on yıldır devam eden bir ticari dava yüzünden 9 ay hapis yattı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu’ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Aynı zamanda hapis olduğu günlerde yazdığı, ilk kitabı olan “Kedi Köprüsü” yayınlandı. Cezaevinden çıktıktan sonra 1998 Eylülünde “Yine Ayrılık” albümünü çıkarttı ve askere gitti. Sanat yaşamına on iki albüm, bin konser, iki kitap, yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik) ve onlarca çevre davası sığdırdı. 

13-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler