Hangi Televizyon Kanalı Kepenk İndirdi?

Hangi Televizyon Kanalı Kepenk İndirdi?
Türkiye’nin ilk kadın kanalı olan ve 2018 yılında yayın hayatına başlayan Woman Tv maddi yetersizliklerle daha fazla mücadele edemedi ve kapandı. İşte detaylar!

Televizyonlar bu günlerde inanılmaz sıkıntılı günler yaşıyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla çekimi ertelenen ya da iptal edilen setler, yayınlanmayan, çekilmeyen programlar kanalların yayın akışı oluşturmasını oldukça zorluyor. Televizyonlar bu dönemi aşma gayreti içindeler. Birde yayın akışı oluşturmayı artık bırakan kanallar var. Ülkemizde tematik özellikte yayın yapan kanallardan biri olan ve başarılı yayınlarıyla dikkat çeken Woman Tv kapandı. Haber bir anda gündeme bomba gibi düşerken bunun sebebinin ne olduğu araştırılmaya başlandı ve tabi sebep kolay bir şekilde bulundu. Maddi yetersizlik. Woman Tv maddi yetersizlik dolayısıyla krize girince kanalın yayını uplinklerinin sahibi Demirörenler tarafından kesildi. İşte detaylar!

Kadın Kanalı Woman Tv Kapandı!

Türk televizyon kanalları içinde ilk kadın kanalı olarak bir anda dikkatleri üzerine çeken ve 2018 yılında yayın hayatına büyük umutlarla başlayan Woman Tv ne yazık ki yayın hayatına devam edemedi ve kapandı. Kanal 2018 yılında yayına başlamış ve kanal Demirörenler’e ait uplinkler üzerinden yayın yapmaya başlamıştı. 2018 yılında Türkiye2nin yeni haber kanalı olmak için yola çıkan ve ancak isim ve logo değişikliği konusunda RÜTÜK’ten gerekli izinleri alamayan kanal eski formatında yayınına devam etme kararı almış ve Woman Tv olarak yayınlarına devam etmişti. Kanal yaptığı programlar ve kadınlara özgü özel yayınlarla bir anda dikkatleri çekerken oldukça da büyük bir maddi külfet altına girmiş ve ne yazık ki bu masrafların altından kalkamamıştı.

Woman Tv Yolun Sonuna Erken Geldi!

Bir türlü istediği maddi rahatlığa kavuşamayan ve her geçen gün daha da zor duruma düşen Woman Tv’de bunun üzerine birçok çalışan peyder pey işten çıkarılmış ve kanal küçülmeye gitmişti. Anacak bu da soruna çare olamamış ve Woman Tv sadece ana kumanda yayıncılığı yapmak durumunda kalmıştı. Kanal maddi açıdan yeterli gelir elde edememiş ve buna karşılık da kanal icra ve borçlarla uğraşmak durumunda kalmıştı. Kanalın uplinklerinin sahibi olan Demirörenler’de kanala birçok kez uyarı yazısı yazmış ancak alacaklarını tahsil edememişti. Bunun üzerine Demirörenler bir karar alarak Woman Tv’nin yayınını kesti ve böylece kanal seyirciye ulaşamaz hale geldi. Türkiye’nin ilk kadın kanalı Woman Tv böylece tarihe karışmış oldu.

02-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler