Harry Potter filmi dizi oluyor

Harry Potter filmi dizi oluyor
Dünyanın en çok satan kitaplarından ve en çok seyredilen sinema filmlerinden olan JK Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter serisi filmin ardından şimdi de dizi oluyor

Televizyon sektörü, sinema ve edebiyat sektörü zaman zaman kendi içlerinde birbirini etkileyen ilişkide bulunabiliyor. Daha çok edebiyat eseri olarak hazırlanan romanların dizi ya da sinema filmi olarak uyarlanması şeklinde olan ilişki zaman zaman da her üç sektörü de ilgilendirebiliyor. Bir romandan sinema filmi olarak hazırlanan yapım daha sonra dizi olarak yeniden hazırlanabiliyor. Sinemalarda büyük başarı yakalamış romandan uyarlanan filmleri televizyon dizisi olarak yeniden uyarlayan yapımcılar bu sayede romanın okurlarını ve filmin seyircisini televizyon ekranlarına çekmeyi başarıyor. Daha önce pek çok örneği olan bu durum bugünlerde bir kez daha yaşanıyor. Dünyada ses getiren ve vizyona girdiği ülkelerde gişe rekorları kıran yazar JK Rowling’in Harry Potter serisi romanı daha önce film olarak hazırlandı ve tüm dünyada gişe rekorları kırdı. Aynı eserin bugünlerde ise televizyon dizisi olarak uyarlama çalışmaları devam ediyor. Hazırlıkları başlayan proje tüm dünyada büyük ses getirdi. Özellikle filmin hayranlarının oldukça heyecanlandı.

Anlaşmaya Çok Yakınız

JK Rowling’in Harry Potter serisi romanı daha önce sinema filmi olarak uyarlanmış ve sinemalarda gişe hasılatı rekorları kırmıştı. Tüm dünyada izlenen filmler aynı zamanda televizyon ekranlarında da büyük başarılar kazanmıştı. Burdan yola çıkan Warner Bros Discovery kitabın bu sefer de dizi olarak hazırlanması için kitabın yazarı JK Rowling ile görüşmelere başladı. Son yapılan açıklamada anlaşmaya çok yakın olduklarını duyuran Warner Bros Discovery çok satan ve çok seyredilen Harry Potter serisinin dizisi için çalışmalara başladı. Yapımcılar tarafından yapılan açıklamalara göre, Harry Potter filmleri, dizi olarak yeniden yapılacak. Bu proje, hayranların büyük ilgisini çekti ve büyük bir beklenti yarattı. Dizi, tüm dünyada sevilen ve tutkulu bir hayran kitlesine sahip olan Harry Potter'ın maceralarını, filmlerde görülmemiş sahnelerle birlikte yeniden canlandıracak.

Harry Potter

Yazar JK Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisi, dünya çapında geniş hayran kitlesi bulunan ve sevilen bir fantastik roman serisidir. Bu seri, yazar JK Rowling tarafından yaratıldı ve 1997'de ilk kitabı "Harry Potter ve Felsefe Taşı" ile başladı. Seri, 8 kitaptan oluşur ve geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Dizide her kitabın bir sezon olması planlanmaktadır.

06-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler